RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Obespravljeni radnici: Neka Jerko dođe i u lice nam kaže da nismo njegovi radnici

Napisano 15.12.2014. 12:04
Obespravljeni radnici: Neka Jerko dođe i u lice nam kaže da nismo njegovi radnici

Na Visokoj Glavici u u Širokom Brijegu, ispred firme "Lijanovići" d.o.o. od jutros traju prosvjedi obespravljenih radnika, koji traže isplatu zaostalih plaća i uplatu doprinosa.

Radnici su prosvjedovali pred firmom i u petak. Kažu da im duguju ukupno oko milijun KM za plaće. Oštro su reagirali na izjavu Jerka Ivankovića Lijanovića, da oni nisu radnici firme "Lijanović".

- To treba imati đon obraz pa tako izjaviti. Neka Jerko dođe i u lice nam kaže da nismo njegovi radnici. To iznajmljivanje pogona što su radili je samo puka formalnost jer on je i dalje ostajao vlasnik. Iznajmljivali su firmu samo svojoj  rodbini. To je čista muljaža. Jerko ima 66 posto vlasništva a ostalo njegov brat Slavo. Uostalom, nas više firma ni vlasnici ne zanimaju. Samo neka nam isplate naše zarađene plaće i njima svako dobro - kaže Ivan Grbešić.

Usprkos prosvjedima, radnici još nisu dobili odgovor na svoje zahtjeve i nitko im se nije obratio od vlasnika. Prijete da će blokirati firmu, te da neće dozvoliti uvoz sirovina i izvoz proizvoda, dok im ne bude udovoljeno zahtjevima.

Bivša radnica Marina Knezović kaže da je više od 10 godina radila na crno.

- Dobili bismo dojavu kad bi inspekcija dolazila i onda bi svako bježao kud bi stigao - kaže Knezović za Avaz, ističući da su samo njoj ostali dužni više od 4.000 KM po osnovu plaća.

Dnevnik.ba

 

Poveznice:

Radnici Lijanovićevih fiktivnih firmi, robovi u 21. Stoljeću

Stotinjak obespravljenih Lijanovićevih radnika prosvjedovalo ispred sjedišta tvrtke

Lijanović: Ovo nisu prosvjedi radnika firme 'Lijanović' jer ova firma već 12 godina nema zaposlenike

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi