RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve nacizma, fašizma i komunizma na Bilima

Napisano 22.08.2014. 11:33
Groblje mira

Ovogodišnja komemoracija za sve žrtve Drugog svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata, održat će se u subotu 23. kolovoza 2014. na Bilima između Mostara i Širokog Brijega. Program komemoracije počinje u 12 sati intoniranjem himne na mjestu buduće Kapelice na „Groblju mira“, hrvatskom nacionalnom i međunarodnom spomen području, nastavlja se pozdravnim govorima, misom u 12.20 sati, i na kraju kratkim kulturnim programom, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Misno slavlje ove će godine predvoditi generalni vikar dvaju hercegovačkih biskupija Don Željko Majić, a pjevanje zbor „Studenac“ iz Kruševa pod ravnanjem don Ljube Planinića.

Svečanosti će nazočiti predstavnici crkve u Hrvata, visoki dužnosnici Hrvatskog Narodnog Sabora BiH, HDZ Republike Hrvatske, predstavnici društvenog, političkog i gospodarskog života Hercegovine te predsjednik Hrvatskog Narodnog Sabora BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović. Kao i prethodne godine, program komemoracije izravno će prenositi radio televizija Herceg Bosne.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane a posebno Udruge proistekle iz Drugog svjetskog i Domovinskog rata da svojom nazočnošću uveličaju ovogodišnje spomen obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve nacizma, fašizma i komunizma kojeg u cijelosti organizira Odjel za Drugi svjetski i Domovinski rat HNS BiH.

Organizator komemoracije na Bilama, Odjel za Drugi svjetski i Domovinski rat HNS BiH napominje da je polaganje vijenaca odgođeno. Umjesto vijenaca, cvijeća i svijeća mogu se izvršiti uplate donacije za liječenje teško bolesnog dragovoljca Domovinskog rata Ive Krole, samohranog oca troje djece kojem je potrebno liječenje u inozemstvu.

Za uplate unutar RH: Ivo Krolo, Raiffeisen banka, IBAN HR 59 24840083115366135; Za uplate iz inozemstva: Ivo Krolo, Raiffeisen banka, HR 69 24840083290509058 SWIFT: RZBHHR2X.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi