RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

OBILJEŽENA 24. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-A BIH U VITEZU

Napisano 24.04.2014. 09:24
OBILJEŽENA 24. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-A BIH U VITEZU

Općinska organizacija HDZ-a BIH Vitez proslavila je u srijedu, 23. travnja, 24. obljetnicu osnutka. Obljetnica je održana u Hrvatskom domu u Vitezu, a članove HDZ-a BIH, kao i goste pozdravio je i prigodnim se referatom obratio predsjednik OO HDZ-a BIH Vitez, Boris Marjanović.
„Uvjeren sam da je svima nama, hrvatskom narodu u BiH, konačno jasno, da sami bez sloge, rascjepkani i razjedinjeni u važnim pitanjima, ne možemo bitno utjecati na promjenu nepodnošljivog stanja u našoj državi, a to smo i sami posebno osjetili na lokalnim izborima 2012. godine. Treba nam jedinstvo u svakom trenutku i na svakom važnom poslu, jedinstvo koje i kako se manifestira, ovdje večeras. I danas kada nemamo načelnika, kada smo oporba, ali časno je služiti svome narodu i u oporbi, moramo biti uporni i moramo vratiti povjerenje građana. Pomirba u stranci je preduvjet konsolidacije, a osnov za svaku pomirbu je istina, moj program je zajedništvo, u HDZ-u ne smije biti osobnih neprijateljstava, nama je kao narodnjačkoj stranci, zadatak, vratiti HDZ članstvu“, rekao je između ostalog Marjanović. 
Marjanović se dotaknuo i budućnosti. „Odgovor je u našim rukama. Sami odlučujemo o svojoj sudbini, budimo spremni dijeliti dobro i zlo jer ono što nas spaja u našoj stranci jače je od onoga što nas razdvaja. Učimo iz povijesnog iskustva, prijeđimo preko sitnih razmirica, preuzmimo odgovornost za budućnost naše zemlje, našega grada i našeg ponosnog naroda. I znam, sam se nekada pitam, ima li nade, ima li budućnosti? I zato pošaljimo jasne poruke s ovog skupa. Ima nade, a ima i budućnosti. Ta nada se zove HDZ, ta budućnost se zove Vitez.  Ustanimo, zavrnimo rukave, pobjedimo i učinimo korak prema boljem Vitezu. Budite uvjereni, mi to možemo“, kazao je na koncu svoga izlaganja predsjednik OO HDZ BIH Vitez, Boris Marjanović. 
Oko 250 gostiju u Hrvatskom domu u Vitezu pozdravila je i predsjednica ŽO HDZ BIH ŽSB i članica Predsjedništva HDZ BIH, Lidija Bradara. „Koristim priliku pozdraviti vas u osobno, ali i ime ŽO HDZ BIH ŽSB te predsjednika HDZ BIH, dr. Dragana Čovića. Sretna sam što se nalazim među brojnim stranačkim prijateljima u Vitezu i ova večer mi ulijeva nadu da se Vitez ponovno nalazi na pravom putu. Ne smiju nam se događati avanture, kao prije nepune dvije godine. Moramo biti jedinstveni i raditi na zajedništvu Hrvata, kako u Vitezu i Središnjoj Bosni, tako i cijeloj BiH. Narod će to znati prepoznati, kao i one koji će raditi i rade protiv zajedništva“, poručila je na 24. obljetnici HDZ-a BIH u Vitezu Lidija Bradara te dobila gromoglasan pljesak. 
Bradara je naglasila da će HDZ BIH, kao stožerna stranka hrvatskog naroda u BiH, zajedno s članicama HNS-a, osim HDZ-a 1990 izaći i na nadolazeće Opće izbore. „Ovo je presudan trenutak za opstojnost hrvatskog naroda u BiH i ja sam sigurna da ćemo uz zajedništvo gotovo svih hrvatskih stranaka ostvariti pobjedu“, zaključila je Bradara. 
Na samom početku akademije programa nazočni su se minutom šutnje prisjetili svih poginulih i preminulih HDZ-ovaca, a posebno jednog od utemeljitelja HDZ BIH u Vitezu, Zdravka Šimića, koji je preminuo upravo u srijedu, 23. travnja. 
U zabavnom dijelu programa nastupio je Mješoviti pjevački ansambl “Viteški akordi”, Orkestar harmonika Hrvatskog kulturnog društva “Napredak”, podružnica Vitez. Muška izvorna pjevačka skupina “Krčevljani” i članovi Kulturno umjetničkog društva “Topala”, također iz Viteza.
Uvertita svečanoj akademiji bio je zajednička sjednica općinskih odbora Mladeži HDZ BIH Viteza i Novog Travnika, nakon čega su članovi ovih Mladeži položili cvijeće i upalili svijeće na spomen obilježju „Osmica“, u znak sjećanja na osmero hrvatske djece, ubijene granatom Armije BiH. 
Neposredno pred početak svečane akademije predsjedništvo OO HDZ-a BIH Vitez i dužnosnici HDZ-a BIH položili su cvijeće ispred Spomen sobe u Vitezu.

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi