RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Odgođena Skupština SBŽ, nisu došla 4 zastupnika iz SDA

Napisano 25.05.2015. 19:08

U Travniku je odgođena sjednica Skupštine Srednjobosanske županije (SBŽ) na kojoj su se zastupnici trebali izjašnjavati o novom sazivu županijske Vlade, a koju bi činili HDZ BiH i SDA.

Kao razlog otkazivanja naveden je nedolazak četiri zastupnika SDA na današnju sjednicu, što je potvrdio i predsjednik srednjobosanskog Županijskog odbora SDA Asim Mekić. Mekić nije mogao govoriti o razlozima nedolaska zastupnika SDA na sjednicu, ali je naglasio kako nije mogao pretpostaviti da će se to dogoditi.

Novi termin sjednice nije zakazan, ali je istaknuto da bi sjednica trebala biti održana u idućih nekoliko dana, javlja Fena.

Naime, novi saziv županijske Vlade bi trebali činiti HDZ BiH i SDA, s obzirom na to da su ove stranke odustale od koalicije s Demokratskom frontom.

Ako Skupština podrži imenovanje Vlade, premijerska i tri ministarske pozicije pripast će kadrovima SDA, dok će stranke okupljene oko HDZ-a BiH dobiti pet ministarstava.

SDA i stranke okupljene oko HDZ-a BiH u županijskoj Skupštini imaju 17 zastupnika te im za novu vladu trebaju glasovi još tri zastupnika, s obzirom na to da je za njezino imenovanje potrebna dvotrećinska većina.

Iako proteklih dana nisu otkrivali na čiju podršku računaju, u dvjema strankama kažu da su sigurni da će, nakon što zastupnicima predstave načela djelovanja buduće Vlade, dobiti neophodnu potporu.

U Skupštini SBŽ-a, po četiri zastupnika imaju SBB i SDP, tri zastupnika ima Demokratska fronta, dok HDZ 1990 ima dva zastupnika.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi