RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Održana tribina o temi "Dani obrane Livna"

Napisano 15.04.2014. 10:08
Održana tribina o temi \

Proslava 22. obljetnice obrane Livna započela je sjećanjem na Domovinski rat uz obilazak sektora livanjske bojišnice te blagoslovom križa na Strmici.

Istoga dana održano je i tradicionalno natjecanje u športskom ribolovu na Sturbi.

Posebnu pozornost livanjske javnosti a posebice maturanata izazvala je tribina o temi Dani obrane Livna. Tribinu je u sklopu programa proslave organizirala Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Livno uz moderiranje predsjednika koordinacije Jakova Perkovića.

U prepunoj dvorani prigodnim obraćanjima evocirane su uspomene na Domovinski rat a sudionici travanjskih događanja iz 1992. godine prenijeli su detalje kako priprema tako i obrane livanjskoga kraja.

Među govornicima su bili Boro Maganjić, Željko Krišto, Ante Čolak, Matko Šeremet, Boško Dalić i Mirko Tomić.

U svojim obraćanjima, između ostaloga, naglasili su da u livanjskoj povijesti nema časnijih dana od 13. i 23. travnja.Uvodnu riječ na tribini imao je u ratno vrijeme prvi čovjek livanjskog HDZ-a, predsjednik Kriznog stožera i zapovjednik obrane Livna Stipe Barać. Govorio je o političko-vojnoj situaciji u općini Livno 1991. i 92. godine i pripremama za obranu Livna.

Proslava Dana obrane Livna nastavlja se u utorak 15. travnja izložbom Jure Semrena „Slika i skulptura“ u dvorani Pastoralnoga centra u 19 sati.

Priopćeno je iz općine Livno.


Nema komentara

Anketa

Ustavi