RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Odvjetnik Kahn: Tužiteljstvo ima selektivan pristup dokaznim materijalima

Napisano 21.03.2017. 23:53

Odvjetnik Brune Stojića,  Karim Kahn replicirao je  haaškom tužiteljstvu  kako  su još jednom pokazali da je sudac Antonneti, bio u pravu kada je utvrdio da su neprestano imali selektivan pristup dokaznim materijalima, piše Dnevnik.ba

Kahn je rekao kako su se držali samo onog što njima ide u prilog i po strani ostavili sve dokumente koji bi eventualno mogli kompromitirati njihovo gledište situacije u predmetu Prlić i ostali.

Kahn je, replicirajući na podatke Tužiteljstva da je HVO prevezao vlastito oružje i predao ga Armiji koja se u sjevernoj Bosni borila protiv VRS, rekao kako nije ključno gdje je oružje bilo prevezeno nego da su predstavnici Armije RBiH po oružje dolazili u Mostar.

„Htjeli smo samo da shvatiti da se oružje ne daje neprijatelju u svojoj kući vjerujući da će on to koristiti izvan kuće. Činjenica da im je HVO dao oružje govorio da nije bilo UZP-a nego da je ovdje u pitanju ambiciozna konstrukcija tužiteljstva“, rekao je Kahn na današnjoj Žalbenoj raspravi.

O sveukupnom dojmu ovog sudskog postupka Kahn je kazao kako bi to bilo sasvim pristojno da je u pitanju simulacija rada suda i da bi to bilo jednostavan zadatak za studente prve godine prava, međutim, kako je riječ o kaznenom sudu, Kahn, je kako je rekao, očekivao ozbiljniji pristup.

„Pomiješali ste strane, uhvaćeni ste sada između dvije vatre, dokument sa Stojićevim potpisom je pogrešno preveden, a izjave svjedoka zapisane  su kao izjave Brune Stojića“, rekao je Kahn.

Dodao je i kako to dokazuju dokumenti koji proturječe tim tvrdnjama kao i iskaz Brune Stojića o kontroliranju snajperskih položaja HVO-a u Mostaru.

„Svo vrijeme samo špekulacije i nagađanja, ni u jednom trenutku nije dokazana konstatacija o konkretnoj mjeri ili neko prošireno kazneno djelo UZP“, rekao je Kahn.

Kahn je dodao i kako haaško tužiteljstvo nije do kraja shvatilo kontekst događaja niti pozorno iščitalo dokumente, jer, kako je rekao, Bruno Stojić je smatrao kako Armija BiH treba napustiti određena područja i da je primarna svrha HVO-a u Mostaru bila vojna prednost a ne teroriziranje civila Muslimana.  HVO je, prema Kahnovim riječima, rješavao probleme opskrbe strujom, vodom i humanitarnom pomoći svima u Mostaru.

 

I upravo zbog, rekao je Kahn, obrana Brune Stojića traži da se ukine kvalifikacija UZP-a.


Nema komentara

Anketa

Ustavi