RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Okrugli stol ”Hrvati Jablanice - prošlost, sadašnjost, budućnost”

Napisano 22.07.2014. 12:56
Hrvati Jablanice – prošlost – sadašnjost – budućnost

Okrugli stol pod nazivom ”Hrvati Jablanice - prošlost, sadašnjost, budućnost” održat će se na području općini Jablanica, u motelu Hajdučke vrleti, Risovac, 25. i 26. srpnja (petak i subota) 2014., s početkom u 10 sati.

Organizatori okruglog stola su ”Provita”, udruga za očuvanje tradicije i pomoć Hrvatima Jablanice i Hrvatski dokumentacijski centar Domovinskog rata u BiH.

Željko Raguž, ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH kaže kako će u radnom dijelu okruglog stola o ulozi Općine u Prvom i Drugom svjetskom ratu, zatim u Domovinskom ratu, govoriti deset izlagača, od kojih su većina bili obnašatelji najodgovornijih civilnih i vojnih dužnosti u to vrijeme, te povjesničari i arhivisti koji se danas bave proučavanjem Domovinskog rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

- Namjera ovog okruglog stola je zainteresirati širu, a i stručnu javnost za problematiku Domovinskog rata koja jasnije ukazuje na ulogu hrvatskog naroda u obrani Bosne i Hercegovine, rekao je Ivan Rogić, predsjednik ”Provite”.

Za sve izlagače na okruglom stolu bit će osigurani putni troškovi i prenoćište u motelu ”Hajdučke vrleti”.

HMS

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi