RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Općina Neum iz proračuna uspjela pokriti sve obveze

Napisano 31.08.2015. 18:51

Povodom Dana općine Neum i blagdana Gospe od zdravlja, zaštitnice neumske župe, u dvorani Grand hotela Neum održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Neum. Sjednici su pored vijećnika nazočili brojni predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti susjednih gradova kako iz BiH tako i iz Hrvatske. Prije svečane sjednice, položeni su vijenci na spomen-križu svim poginulim hrvatskim braniteljima.

 

Izvješće načelnika Matuška

Predsjednik OV Neum Mirko Pavlović otvorio je svečanu sjednicu te na samom početku pozdravio nazočne, a posebno uvažene goste, predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata, crkvene predstavnike te stranačke dužnosnike. Izvješće je podnio načelnik općine Neum dr. Živko Matuško, te iznio sve razvojne, gospodarske, kulturne, sportske i ostale događaje koji su obilježili proteklo razdoblje. Načelnik Matuško je u svom izvješću istaknuo kako je Općina Neum u protekloj godini uspjela iz proračuna pokriti sve obveze. Pored brojnih uspjeha sportskih klubova i održanih kulturnih manifestacija, načelnik je istaknuo i važnije projekte. Neki od njih su svakako i uspješno provedena privatizacija devastiranog hotela HTP Sunčana obala koji bi već u 2016. trebao početi s radom i time otvoriti 20 - 30 novih radnih mjesta.

 

Mnogi projekti i realizacija

Ovo je bila prva godina rada Srednje škole Neum kao samostalne, a ne više kao podružnice Srednje škole Čapljina. Uspješna provedba projekta sanacije deponija Klepovica sa svim potrebnim studijama, te provedba projekta CB-GREEN u suradnji sa Zadrom i Mostarom gdje su u okviru IPA prekogranične suradnje RH - BiH dobivena sredstva za postavljanje LED javne rasvjete na novoizgrađenoj šetnici Surdup I i solarne javne rasvjete na poluotoku Klek, i mnogi drugi projekti koji su u fazi realizacije. Nazočnima se obratio i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić koji je istaknuo kako su se općina Neum i Dubrovačko-neretvanska županija uvijek uzajamno podupirali i pomagali. Među govornicima je bio i dr. Mladen Bošković, predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i član Predsjedništva HDZ-a BiH. On se u svom govoru osvrnuo na situaciju hrvatskog naroda u BiH i njihovu borbu za ravnopravnost i opstanak. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća dodijeljene su i nagrade općine Neum za 2015. koje je uručio načelnik.

VL


Nema komentara

Anketa

Ustavi