RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Orašje: Milijun kuna od Vlade Hrvatske

Napisano 18.12.2014. 20:33
Načelnik Topić i predstojnica Krstičević potpisuju ugovor

U Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske u Zagrebu Općinski načelnik Đuro Topić potpisao je Ugovor o financijskoj potpori poplavljenim područjima u BiH iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2014. godinu, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Vlada Republike Hrvatske odobrila je milijun kuna za financijsku potporu osobama nastradalim u poplavama tijekom svibnja na području općine Orašje. Namijenjena sredstava Općina će dodijeliti korisnicima isključivo za obnovu poplavljenih stambenih prostora s rokom raspodjele najkasnije do 30. lipnja 2015. godine.

„Mi ćemo Vladu izvijestiti o obiteljima koji su ovu pomoć dobili sukladno našem Pravilniku i kriterijima pomoći. Do sada je pomoć od pet milijuna maraka uložena u obnove obiteljskih kuća kojih je 2140 na području općine Orašje.“ kazao je načelnik u izjavi za HRT i druge medije na press konferenciji pri potpisivanju Ugovora.

Vlada Republike Hrvatske dodijelila je u okviru granta pomoći Hrvatima u BiH pet milijuna kuna poplavljenim područjima. Sve tri općine Županije Posavske dobile su po milijun kuna, kao i općina Žepče, dok je općina Maglaj dobila 785.000 kuna, a preostali iznos od 215.000 kuna dodijeljen je Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša iz Vidovica.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi