RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Orašje: Njemačka spremna financirati uklanjanje mina

Napisano 20.08.2014. 21:16

Zbog pucanja obrambenog nasipa u svibanjskim poplavama u Kopanicama rijeka Sava ulila se na obradive površine nanijevši velike količine smeća, mulja i drugog materijala nepoznatog porijekla pri čemu se ne isključuje mogućnost pomicanja mina.

Tako su nekada deminirane poljoprivredne površine ponovo postale ugrožene, a da bi bile spremne za sigurno obrađivanje potreban je stručni deminerski pregled.

O deminiranju neočišćenog prostora od obrambenog savskog nasipa u Kopanicama prema koritu rijeke Save razgovarali su pomoćnik Općinskog načelnika Orašja za civilnu zaštitu i nadzor Ilija Kobaš i predstavnici Ureda vojnog atašea Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u BiH Rupert J.J. Steeger i Biljana Bešić.

Savezna Republika Njemačka jedan je od većih donatora procesa deminiranja BiH pa tako i Općine Orašje. Spremni su uložiti i dodatna novčana sredstva za minsko rasčišćivanje prostora oko pucanja obrambenog savskog nasipa u Kopanicama kojeg su i posjetili nakon završetka sastanka u zgradi Općine Orašje.

 HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi