RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Oružane snage BiH brojnije za 360 vojnika

Napisano 14.04.2014. 10:39
Oružane snage BiH brojnije za 360 vojnika

Oružane snage BiH uskoro će, na osnovu provedenog javnog poziva za prijem u vojnu službu, biti brojnije za 360 vojnika.

Iako je u Oružanim snagama BiH uposleno više od 9.600 osoba, krajem srpnja prošle godine raspisan je oglas za prijem novih vojnika. U Ministarstvu obrane BiH su naglasili da se oglas realizira u skladu s planom provođenja aktivnosti izbora i prijema kandidata u vojnu službu.

''U tijeku su zdravstveni pregledi kandidata koji su odabrani na osnovu liste uspješnosti. Oni će, nakon toga, biti pozvani na osnovnu vojnu obuku, a nakon njezinog završetka bit će primljeni u vojnu službu'', rekli su Glasu Srpske u Ministarstvu obrane i dodali da će po ovom oglasu biti primljeno 360 kandidata - u prvoj grupi 250, a u drugoj 110.

I dok se predstavnici stranaka iz Federacije BiH zalažu za povećanje broja vojnika, predstavnici srpskog naroda ističu da su Oružane snage BiH i s trenutnim osobljem predimenzionirane i da su preveliki teret za proračun, jer se za njih izdvaja oko 250 milijuna maraka godišnje.

Inače, Bosna i Hercegovina će danas poslati pripadnike Pješadijske jedinice OSBiH u misiju podrške miru ISAF u Afganistanu.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi