RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Pet helikoptera u vlasništvu BiH već 18 godina propada u Ankari

Napisano 02.09.2013. 09:17
Pet helikoptera u vlasništvu BiH već 18 godina propada u Ankari

Pet vojnih letjelica Mi-24, vrijednih oko 2,5 milijuna KM, koje je Armija RBiH kupila još 1995. godine, već 18 godina nalazi se uskladišteno u hangarima u Ankari te je i dalje neizvjesno što će biti s njima, hoće li ikada biti vraćeni BiH ili će završiti na otpadu za staro željezo.

Napori bh. vlasti da riješe ovaj dugogodišnji spor s Turskom do sada nisu urodili plodom, a, prema posljednjim informacijama iz Ministarstva obrane (MO) BiH, Turci su od bh. vlasti na nedavnom sastanku u Istambulu tražili da se BiH odrekne svojih letjelica da bi oni, konačno, oslobodili svoje hangare. Istovremeno, država je za plaćanje najma hangara svih ovih godina izdvajala na desetine tisuća KM.

Podsjećamo, radi se o borbenim helikopterima koji bi se, prema procjenama stručnjaka, mogli koristiti i za gašenje požara.

Iz MOBiH je rečeno da bi se ovaj problem mogao naći na jednoj od narednih sjednica Vijeća ministara BiH da bi se višegodišnja agonija s letjelicama, konačno, privela kraju. Pojašnjeno je da će ovo ministarstvo prezentirati informaciju da bi se utvrdile sve informacije u vezi sa slučajem.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi