RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Picula pitao Mogherini što misli o perspektivi BiH nakon izbora

Napisano 02.09.2014. 22:59
Federica Mogherin, od studenog šefica europske diplomacije

Član Europskog parlamenta Tonino Picula postavio je pitanje o Bosni i Hercegovini Federici Mogherini, italijanskoj ministrici vanjskih poslova i budućoj visokoj predstavnici za vanjsku i sigurnosnu politiku na jutrošnjem sastanku.

Picula je izrazio žaljenje zbog nepromijenjene situacije u Bosni i Hercegovini uzrokovane unutarnjim nesuglasicama, navodi se na stranici European Western Balkans.

- Srećom, Bosna i Hercegovina ne predstavlja onu vrstu problema kao Ukrajina/Rusija, ali je i dalje važan test za primjenu zajedničke europke vanjske i sigurnosne politike – naglasio je Picula.

Picula je pitao Mogherini o tome šta misli kakva je perspektiva Bosne i Hercegovine nakon nadolazećih izbora u listopadu zbog mnogih neuspjeha, “mislim na neuspjeh da se implementira presuda Sejdić-Finci, izmjena izbornih zakona i drugi problemi”.

Mogherini je izrazila nadu da će postizborni proces omogućiti potrebne reforme koje će prvobitno služiti građanima.

Ona je istakla da je kao italijanska ministrica vanjskih poslova redovno komunicirala s vlastima u Sarajevu i obećala je da će se posvetiti rješavanju ovog problema u budućnosti za vrijeme obavljanje funkcije Visoke predstavnice za vanjsku i sigurnosnu politiku.

Picula je podržao njen stav i posvećenost da potraži rješenje koristeći politički, a ne isključivo akademski pristup i zbog činjenica da je u svom planu rada na posebno mjesto stavila proširenje Eropske unije.

Fena/HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi