RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

PITANJE ZA USTAVNI SUD? Gradsko vijeće Tuzle krši Zakon o lokalnoj samoupravi

Napisano 17.10.2017. 22:56

Predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović posjetio je u ponedjeljak Tuzlu gdje se susreo sa članovima Županijskog odbora HDZ-a BiH Soli, priopćeno je danas iz Ureda za informiranje Predsjedništva BiH.

Tijekom susreta članovi Županijskog odbora izvijestili su predsjednika Čovića o aktivnostima koje se provode na ovom području te o suradnji s izvršnom i zakonodavnom vlasti na svim razinama. Predsjednik ŽO HDZ-a BiH Soli Danijel Nikolić kazao je kako su očekivanja od viših razina vlasti potpora kroz infrastrukturne projekte koji će učiniti život na ovom području kvalitetnijim, ali i podignuti razinu gospodarske razvijenosti Tuzlanske županije.

Također, istaknuta je činjenica kako suradnja sa županijskom i lokalnom vlašću u Tuzlanskoj županiji nije na zavidnoj razini te kako vrlo malo ima razumijevanja za projekte i potrebe hrvatske zajednice. Posebice je istaknut problem u Tuzli gdje lokalna vlast ne želi uvažiti povjerenje birača koje je zadobio HDZ BiH na lokalnim izborima prošle godine.

Naime, suprotno Zakonu o načelima lokalne samouprave, većina u Gradskom vijeću Tuzla imenovala je članove Vijeća mjesnih zajednica u ovom gradu.

Time je još jednom oslikana loša praksa u BiH gdje većina nastoji političkom silom ugušiti prava manje brojnije zajednice.

Članovi Županijskog odbora iskazali su podršku nastojanju predsjednika Čovića da BiH dobije kandidatski status za pristupanje Europskoj uniji jer samo kroz taj proces BiH može biti sigurnije i kvalitetnije mjesto za življenje.

Istaknuto je kako će taj proces dovest do boljih ekonomskih uvjeta, a onda i povećanja broja radnih mjesta i ostanka mladih ljudi na ovom području.


Nema komentara

Anketa

Ustavi