RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Posavina s oduševljenjem i olakšanjem dočekala vijest o puštanju iz pritvora uhićenih branitelja HVO-a

Napisano 01.12.2016. 20:56

U Posavini je s velikim oduševljenjem i olakšanjem dočekana vijest o puštanju iz pritvora uhićenih branitelja HVO-a koji su proveli 30 dana u pritvorskim jedinicama u Busovači i Zenici. Vijest je donijela olakšanje u obitelji uhićenih, među branitelje i građane. Brojni mediji prenijeli su vijest o tome kako je Posavina primila vijest o puštanju iz pritvora branitelja i zapovjednika obrane Bosanske Posavine, no u skladu sa odlukom Suda BiH, nije bilo kontakta i intervjua sa braniteljima.

Svoje zadovoljstvo među prvima je pokazao Marijan Klaić predsjednik Vlade Županije Posavske kojem je lijepu vijest telefonom priopćio Veleposlanik RH u BiH Ivan Del Vechio. Ministar branitelja u Vladi Županije Posavske Marijan Kopić u izjavi za javnost je istaknuo:

–Svi smo sretni i svima je drago što su konačno naši suborci u svojim domovima. Njihovo uhićenje svi smo primili sa puno tuge. Svi smo proživljavali tešku agoniju, ali posebno je bilo teško članovima njihovih obitelji. Naglašavam još jednom, na ovom našem prostoru mi smo samo branili svoje domove i naše obitelji, ovdje nije bilo masovnih grobnica i zločina, naša je obrana bila čista i poštena. Siguran sam da će naši zapovjednici i ostali branitelji dokazati pred sudom svoju nevinost, naglasio je ministar Kopić.

Predsjednik ŽO HVIDRA-a Predrag Mišković-Fred putem medija jučer je izvijestio javnost da neće biti organiziranog dočeka branitelja puštenih iz pritvora. –Odustali smo od bilo kakvog organiziranog dočeka kako našim braniteljima ne bi napravili problem, ali to ne umanjuje našu radost što su konačno pušteni iz pritvora. Udruge iz Domovinskoga rata su uz njih i njihove obitelji, kazao je Mišković.


Nema komentara

Anketa

Ustavi