RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Potvrđena optužnica protiv Budimira i drugih

Napisano 06.03.2015. 19:03
Budimir - Asić

Općinski sud Sarajevo potvrdio je optužnicu u predmetu protiv bivšeg nezakonitog predsjednika Federacije BiH Živka Budimira i drugih koji se terete za zlouporabu položaja ili ovlasti, davanje i primanje dara i drugih oblika koristi, kao i protuzakonito posredovanje, u vezi s čime je danas obaviješteno Županijsko tužiteljstvo Sarajevo.

Optužnica u ovom predmetu potvrđena je u cijelosti, a ročište za izjašnjenje o krivnji optuženih zakazano je za 26. ožujka, potvrđeno je Feni u Tužiteljstvu. Osim Budimira, optužnica je podignuta i protiv njegovog savjetnika Petra Barišića, predsjednika Jedinstvene organizacije boraca (JOB) FBiH Sauda Kulosmana, predsjednika Povjerenstva za pomilovanja Hidajeta Halilovića, bivšeg zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Željka Asića te Armina Kulovca.

Podsjetimo, Budimir se tereti da je djelujući s drugim optuženima, samoinicijativno ili nakon intervencija različitih osoba, zlouporabio položaj i ovlasti predsjednika FBiH, te na nezakonit način izvršio pomilovanja, oslobađanja od kazni zatvora, te brisanja iz kaznene evidencije osuđenih osoba.

Ranije je (krajem 2013. godine) Tužiteljstvo BiH podiglo optužnicu zbog pomilovanja osuđenika i uzimanja mita protiv aktera ovog slučaja, ali se Sud BiH nakon toga proglasio nenadležnim, te je predmet ustupljen Županijskom tužiteljstvu Sarajevo.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi