RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Povratničko selo kod Šamca – Hrvati i Srbi zajedno proslavili nastupajući Božić

Napisano 23.12.2017. 23:24

Svečano je bilo u Gornjem Hasiću kod Šamca, gdje su Hrvati i Srbi sjeli zajedno za sto da proslave nastupajući katolički Božić.

Uz čašicu ljute, i prazničnu trpezu razgovarali su o svemu i svačemu, a ponajviše o problemima koje povratnike muče.

"Ima još rasvjeta da se provede i imamo čišćenje puteva, nasipanje, dotjerivanje groblja i tako te ostale neke stvari još", kaže Ilija Bratić, predsjednik MZ Gornji Hasić, prenosi ATV.

"Mi smo infrastrukturno dosta toga uradili. Imamo problem sa zdravstvenom zaštitom, s mirovinsko invalidskom, imamo problem sa obnovom stambenih jedinica i u narednom periodu očekujemo pomak u tome", rekao je Ilija Ivanović, zamjenik načelnika općine Šamac.

Načelnik Đorđe Milićević došao je s dobrim vijestima i obradovao hrvatske povratnike. Ulične rasvjete će, kaže, biti kao i zdravstvene zaštite.

"Već smo u dva navrata u drugoj polovici godine razgovarali i s ministarstvom i s nadležnim fondom kako bi se ovaj problem riješio, jer ozbiljan broj ljudi koji ovdje živi, a ne može ostvariti svoje zdravstveno osiguranje", rekao je   Đorđe Milićević, načelnik općine Šamac.

Dobrim vijestima tu nije kraj. Početkom sljedeće godine gradit će se dvadeset povratničkih kuća uz pomoć Regionalnog stambenog fonda.


Nema komentara

Anketa

Ustavi