RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Predsjednica Hrvatske danas u BiH: Potpora europskom putu i jednakopravnosti Hrvata

Napisano 03.03.2015. 19:04
Kolinda Grabar Kitarović

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović doputovat će danas u Bosnu i Hercegovinu u prvu službenu posjetu nakon što je izbrana za predsjednicu. Kako je najavljeno iz Ureda predsjednice Hrvatske ovom posjetom Grabar-Kitarović želi simbolično podržati put BiH ka Europskoj uniji te doprinijeti jednakopravnosti Hrvata koji žive u BiH.

Prvu službenu posjetu Grabar-Kitarović će početi sastankom s članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućim Mladenom Ivanićem i članovima Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u okviru ove posjete razgovarat će s članovima kolegija Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Šefikom Džaferovićem, Borjanom Krišto i Mladenom Bosićem te Barišom Čolak, Ognjenom Tadić i Safet Softićem).

Planiran je susret s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom. Grabar-Kitarović ranije je kazala da je za prvu državničku posjetu izabrala upravo susjednu BiH jer je Hrvatska zainteresirana za stabilnost BiH, za njezin ulazak u Europsku uniju i NATO te ponajprije i “iznad svega za konstitutivnu jednakopravnost svih triju naroda”.

HMS

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi