RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Predsjednik Mladeži HDZ-a 1990. Jozo Ćosić: Treći entitet je potpuno nerealan zahtjev

Napisano 06.09.2014. 13:57
Jozo Ćosić

Osnovni problem mladih Hrvata kao i mladih svih nacionalnosti je nezaposlenost. Mladi iz različitih krajeva na različit način gledaju na treći entitet, ali napominjem - to je, po mom mišljenju, u ovom trenutku, nerealan zahtjev, ističe u razgovoru za Vijesti.ba Jozo Ćosić, kandidat HDZ 1990 za Skupštinu Hercegbosanske županije.

 

Što mislite da možete da promijenite sa pozicije na koju se kandidujete? Da li mislite da imate dovoljno iskustva?

ĆOSIĆ: Protreban je novi politički pristup kao zdrav temelj na kojemu će se izgrađivati sve druge politike. Ukoliko budemo dio vladajuće većine, svojim inicijativama mogu doprinijeti poboljšanju položaja svih stanovnika ove županije. Kada je u pitanju iskustvo, smatram da iskustva nije nikada previše. Član sam stranke već nekoliko godina, općinski sam vijećnik skoro dvije godine stoga je jasno da neko iskustvo ipak imam. Ali uvijek treba učiti od starijih kolega i prihvaćati dobre savjete bez obzira kojoj političkoj opciji isti pripadali.

 

Koji je osnovni problem mladih Hrvata u BiH? Da li mislite biti samo njihov predstavnik?

ĆOSIĆ: Osnovni problem mladih Hrvata kao i mladih svih nacionalnosti je nezaposlenost. Predstavnik sam svih građana u općinskome vijeću Livno, ukoliko dobijem mandate u Skupštini HBŽ biti ću i predstavnik svih stanovnika ove županije.

 

Treći entitet, da li mislite da je realnost ili politikantstvo? Komunicirate sa mladim ljudima, kako oni gledaju na to pitanje?

ĆOSIĆ: Magistar sam političkih znanosti i smatram kako nije realno očekivati uspostavu trećeg entiteta zbog brojnih faktora, kako domaćih tako i međunarodnih. Treba razlikovati želje od mogućnosti i realnih šansi. Mladi iz različitih krajeva na različit način gledaju na treći entitet, ali napominjem - to je, po mom mišljenju, u ovom trenutku, nerealan zahtjev.

 

Kakva je razlika između HDZ 1990 i HDZ BiH? Zašto ste se opredjelilu za 1990.?

ĆOSIĆ: Temeljna razlika je u ljudima koji vode stranke. Smatram kako je vodstvo devedesetke politički odgovornije te kako provodi realnu politiku, a ne politikanstvo, stoga i jesam član HDZ1990.

 

Kako mislite da se predstavite na izborima, ko su vaši potencijalni glasači, kako to mislite da sprovedete u djelo?

ĆOSIĆ: Kao što sam već rekao ponuditi ću novi, iskreniji, pristup politici. Takav pristup građani su već prepoznali na lokalnim izborima 2012, siguran sam da će ovoga puta prepoznati.

Vijesti.ba

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi