RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Predsjedništvo HNS-a BIH: U svim razgovorima Travnik mora imati posebno mjesto

Napisano 23.05.2016. 19:35

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a) danas je, između ostalog raspravljalo i o obavljenim razgovorima i zajedničkoj suradnji na terenu, članica HNS-a, sukladno zaključku s prethodne sjednice, prenosi Hrvatski Medijski Servis

Sagledana je i komentirana cjelokupna situacija te je zaključeno kako su ostale “tek nekolike sredine” o kojima treba ozbiljno razgovarati kako bi se postigao kompromis.

Dogovoreno je da se do kraja tjedna, iz svake općine u kojoj su se stranke HNS-a prijavile za izbore, pošalje u tajništvo HNS-a pismeno očitovanje strukture stranaka, odnosno, koliko se stranaka prijavilo u pojedinim općinama i što je dogovoreno oko zajedničkog nastupa za općinska vijeća i načelnike, odnosno gradonačelnike, priopćeno je sa sjednice Predsjedništva HNS BiH.

Sljedeća sjednica Predsjedništva HNS-a načelno je dogovorena za 6. lipnja, tada bi se, konačno, trebalo utvrditi da je proces zajedničkog nastupa, odnosno dogovor oko zajedničkog nastupa, konačno završen.

Na idućoj sjednici će se dogovoriti i naziv buduće moguće koalicije.

Na sjednici Predsjedništva HNS BiH se razgovaralo i o izborima u Mostaru. Stav HNS-a je  da se izbori u ovom gradu trebaju održati 2. listopada, kada i u cijeloj BiH, te da se ne smije dopustiti da Mostar bude iznimka. Stav HNS-a je da se treba povesti računa i oko organiziranja izbora u Travniku, u svim razgovorima koji će se voditi Travnik mora imati posebno mjesto.

Po završetku razgovora oko lokalnih izbora, Predsjedništvo HNS-a dogovorilo je i nekoliko operativnih tema u budućem razdoblju, vezanih prije svega za poziciju Hrvata, Haškog sud i hrvatskih zatočenika i inače o procesuiranju ratnih zločina, priopćeno je iz Predsjedništva HNS BiH.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi