RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Predsjedništvo HNS-a o konstituiranju novog saziva Hrvatskog Narodnog Sabora BiH

Napisano 27.10.2014. 16:33
HNS

Danas je u prostorijama Hrvatskog Narodnog Sabora BiH u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače održana 16. sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH, pod predsjedanjem dr. Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a i HNS-a BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Predsjedništvo HNS-a BiH, održalo je prvu sjednicu u novim prostorijama, nakon što je formalno i registriran rad HNS-a. Na sjednici Predsjedništva HNS-a BiH, Predsjedništvo je informirano o onome što je tajništvo HNS-a uradilo na registriranju i svim onim dokumentima koje ovaj put HNS ima, i o tome se vodila rasprava.

Na sjednici se napravila analiza, s odmakom od izbornih aktivnosti Općih izbora, onoga što se uradilo u proteklom razdoblju, nevezano za izbore, priopćeno je iz Ureda za informiranje HNS BiH.

Posebna točka bila je zakazivanje, odnosno priprema za zakazivanje sjednice Hrvatskog narodnog sabora. Nakon rasprave, zaključeno je da će Predsjedništvo HNS-a BiH procijenit kada sazvati Hrvatski narodni sabor BiH. Nastojat će se što prije to organizirati, a sljedeća sjednica Predsjedništva HNS-a BiH bit će odmah nakon objave konačnih izbornih rezultata, sto znači, otprilike 11. studenog. Do tada bi tajništvo HNS-a BiH trebalo pripremiti nacrt dnevnog reda tog budućeg Sabora, ključne dokumente, koji bi se trebali donijeti kroz taj dnevni red.

Novi saziv Sabora HNS-a BiH konstituirat će se na temelju izbornih rezultata općih i lokalnih izbora iz 2012. godine, što znači, novi saziv Sabora činit će svi zastupnici svi vijećnici izabrani na lokalnim izborima 2012. godine, svi oni koji će od 11.11.2014 biti formalno predstavnici u skupštinama županija, entiteta, Parlamenta BiH, izvršne vlasti, predstavnici u Saboru Hrvatske i svi ostali članovi kako to definira statut HNS-a BiH, zaključeno je na sjednici Predsjedništva HNS-a BiH.

Nakon što je izostao s nekoliko sjednica uoči i tijekom predizborne kampanje, sjednici Predsjedništva HNS-a, kako saznaje Hrvatski Medijski Servis, nazočio je i predsjednik HDZ 1990. Martin Raguž.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi