RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Projekt izgradnje Hrvatskog kulturnog centra sv. Franjo u Tuzli od važnosti za sve Hrvate u BiH

Napisano 12.05.2017. 23:30

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović nazočio je prvom radnom sastanku Odbora humanitarnog projekta izgradnje ''Hrvatskog kulturnog centra sv. Franjo u Tuzli", u Zagrebu.

Tema sastanka bila je mogućnost realiziranja zajedničke humanitarne aktivnosti i prikupljanje nedostatnih sredstava za dovršetak projekta izgradnje, kroz organiziranje donatorske večeri u Zagrebu.

Sastanku su još nazočili gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ministar državne imovine Republike Hrvatske Goran Marić, ambasadorica BiH u Hrvatskoj Renata Paškalj, gvardijan Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla u Tuzli fra Marijo Divković, doministar sigurnosti BiH Mijo Krešić, izvršni direktor HUP - Zagreb Anđelko Leko i konzul Republike Hrvatske u BiH sa sjedištem u Tuzli Ivan Bandić.

Franjevački samostan Sv. Petra i Pavla u Tuzli pokrenuo je projekt revitalizacije povijesne gradske jezgre Tuzle, Trg Slobode sa starim crkvištem, i izgradnju ''Hrvatskog kulturnog centra sv. Franjo u Tuzli''.

Projekt je od iznimnog značaj, ne samo za Hrvate u Tuzli, nego i za sve Hrvate BiH, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

S obzirom na to da je dinamika izvođenja radova uvjetovana prilivom donatorskih sredstava Čović je pružio potporu inicijativi da se u Zagrebu održi donatorska večer u cilju prikupljanja nedostatnih sredstava za dovršetak projekta izgradnje Centra u Tuzli.

Planirani datum održavanja donatorske večeri je četvrtak, 15. lipnja.


Nema komentara

Anketa

Ustavi