RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Promrzli radnici prosvjeduju u smjenama, iz tvrtke Lijanovići iznose se računala i dokumenti

Napisano 16.12.2014. 14:10
Promrzli i pokisnuli radnici nastavili prosvjedovati u smjenama ispred kompanije Lijanovići d.o.o.

Iza radnika Lijanovićevih tvrtki je prva neprospavana noć ispred sjedišta ovog nekadašnjeg hercegovačkog giganta na Visokoj Glavici u Širokom Brijegu. Kako je već izvještavao ABCportal, obespravljeni radnici od jučer prosvjeduju u tri smjene.

U svakom trenutku ispred upravne zgrade možemo susresti po 30-ak radnika koji se nadaju kako će dobiti svoje zaslužene plaće. Danas su planirali podignuti i šator kako bi lakše podnijeli hladnoću, ali ih je u toj namjeri spriječila kiša, pa su se sklonili pod nadstrešnicu nekadašnjeg Lijanovićeva diskonta. Također, donijeli su i toplu kavu i čajeve kako bi se osvježili toplim napitkom dok pada hladna jesenska kiša.

- Ne planiramo odustati od naših zahtjeva. Nećemo se ponašati vandalski, ali smo sigurno ustrajni ovdje ostati do krajnjih granica, pa i na sami Božić i božićne blagdane, rekao je za ABCportal, jedan od prosvjednika koji je upravo zamijenio kolegu na smjeni.

Prosvjednici su komentirali i jučerašnju izjavu dopredsjednika Boljitka i većinskog vlasnika kompanije Lijanovići d.o.o. Jerke Ivankovića Lijanovića, koji je istaknuo kako ih podržava iako, kako je ponovio, nisu njegovi radnici, već radnici tvrtki koje su unajmile prostor u njegovoj kompaniji.

- Dosta je nama njegovih laži, na to smo naviknuli godinama. Nadamo se kako će odgovarati za sve loše što je nanio nama i našim obiteljima koje su radi njega ostale bez kruha, poručila je ogorčena bivša radnica i ponovila kako je uvijek časno obavljala svoj posao u nadi kako će joj biti plaćeno.

- Uvijek sam pošteno radila i izvršavala svoju radnu obvezu u nadi kako ću dobiti plaću za svoj rad. Plaće su redovito kasnile, ali bi nam isplaćivao ponešto nakon 2-3 mjeseca rada. Tako nas je samo zavlačio i primoravao da nastavimo rad, dodala je.

Svi ulazi i vrata Lijanovićeve kompanije su i danas zatvorena. U jednom trenutku su se pojavila tri osobe koje su, uz salve zvižduka i povika prosvjednika, na sporedna vrata kompanije iznosili kompjutere i papire iz kompanije.


Nema komentara

Anketa

Ustavi