RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Prvi posjet BiH: Ministar Šustar dolazi pomoći hrvatskim županijama

Napisano 04.05.2016. 19:45

Na poziv nadležnih županijskih ministara obrazovanja županija HBŽ, ZHŽ, PŽ, SBŽ i predstavnika HNŽ, u dvodnevni službeni posjet BiH 5. i 6. svibnja dolazi dr. sc. Predrag Šustar, ministar znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske.

Prema predviđenom protokolu, prvog dana posjeta ministar Šustar održat će radni sastanak s ministrima Petrom Galićem, Marijom Pejićem te ministricama Katicom Čerkez i Ružicom Mikulić, gdje bi trebalo biti riječi o daljnjem usklađivanju obrazovnog sustava u navedenim županijama s obrazovnim sustavom Republike Hrvatske, kao i o stručnoj pomoći pri uspostavi međužupanijskog Zavoda za odgoj i obrazovanje. Nakon toga ministar će održati sastanak s dr. sc. Ljerkom Ostojić, rektoricom Sveučilišta u Mostaru, posjetiti Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru, gdje je predviđeno prigodno obraćanje i razgovor sa studentima. Zatim će ministar Šustar posjetiti Studentski centar Sveučilišta u Mostaru, Sveučilišnu bolnicu u Mostaru i Medicinski fakultet.

Prvi dan posjeta zaključit će razgovorom s don Željkom Majićem, generalnim vikarom Mostarsko-duvanjske biskupije. Drugi dan službenog posjeta, 6. svibnja, započinje prijmom kod Ivana Vukadina, načelnika općine Tomislavgrad.

Nakon sastanka ministar će obići Centar “Nova nada” Kovači, školu djece s poteškoćama u razvoju, a posjetit će i katolički list “Naša ognjišta”, Osnovnu školu Ivana Mažuranića i kompleks športskog centra HNK Tomislav u Tomislavgradu, gdje će i završiti prvi službeni posjet Bosni i Hercegovini.

VL


Nema komentara

Anketa

Ustavi