RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Prvi sveobuhvatni pravni portal u BiH

Napisano 30.03.2010. 13:22
Pravo

Koliko puta ste do sada bezuspješno pokušavali naći odgovor na pravno pitanje iz zakonskih odredbi Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, Republike Srpske i Brčko Distritka? Koliko puta ste do sada ostali razočarani neadekvatnim odgovorima? Koliko puta ste do sada svoje odgovore tražili na mjestima na kojima ih niste mogli dobiti?

Upravo navedena pitanja su nam postala misao vodilja da napravimo jedan pravni portal za građane Bosne i Hercegovine.

Portal PravoBiH.com je bosansko-hercegovački pravni portal koji je prvenstveno namijenjem svim građanima Bosne i Hercegovine, uključujući i građane iz entiteta Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpskte, te Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine.

Na našem portalu donosima najnovije vijesti iz pravne oblasti. Također možete pronaći zakone i propise Bosne i Hercegovine, entiteta i Brčko Distrikta BiH, kao i sudsku praksu općinskih, kantonalnih, okružnih, Vrhovnih i Ustavnih sudova koja se objavljuje na internetu.

Osim zakonskih propisa i sudske prakse, možete pronaći i obrasce pojedinih ugovora, zahtjeva, izjava, tužbi, prijedloga za ovrhu, prijedloga za uknjižbu prava vlasništa, i drugo, kao i korisne linkove i adresare sudova i državnih institucija u Bosni i Hercegovini.

Ovaj projekat želimo podijeliti sa svim građanima Bosne i Hercegovine, kolegama pravnicima, odvjetnicima, sucima, tužiteljima, notarima, javnim pravobraniteljima i državnim institucijama.

Želja nam je prvenstveno da se stvori portal koji će biti središte za sva pravna pitanja, informacije i vijesti na području cijele Bosne i Hercegovine. S tim ciljem, pod linkom pravni savjeti nalazi se forum na kojem možete postavljati pitanja iz svih grana prava kao što je kazneno, građansko, obiteljsko, upravno, radno i druge grane prava. Ukoliko imate problem i treba Vam pravni savjet, potrebno je da se registrirate na ovom linku. Odgovore na vaša pitanja davat će stručne i kompetentne osobe kao što su diplomirani pravnici sa položenim pravosudnim ispitom, odvjetnički vježbenici, sudski stručni suradnici i drugi.

Za sve ostale informacije kontaktirajte nas na [email protected]


Nema komentara

Anketa

Ustavi