RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Raspodjela pokretne imovine: Župnom uredu u Mostaru stambeni kontejner, bolnici oprema, Udruzi HVO-a vozilo

Napisano 05.07.2015. 14:20

Vlada Federacije BiH nastavila je proces raspodjele, odnosno stavljanja na korištenje pokretne imovine bivšeg Federalnog ministarstva obrane ustanovama i organizacijama kojima je ta imovina potrebna za redovite aktivnosti. Služba za zajedničke poslove tijela Federacije BiH je sukladno zaključku Vlade iz 2010. dostavila svim federalnim institucijama popis (CD) ostale pokretne imovine prijašnjeg Federalnog ministarstva obrane zbog eventualnog iskazivanja interesa za ovom imovinom.

Kako je Povjerenstvo za izradu informacije s prijedlogom raspodjele pokretne imovine prijašnjeg FMO i načinom rješavanja viškova neraspoređene imovine dobilo od Oružanih snaga BiH popis imovine koja je reversom dana na korištenje civilnim institucijama, odlučeno je, kako doznajemo i navodi se u dokumentaciji, da jedan stambeni kontejner bude dodijeljen Župnom uredu svetih Petra i Pavla u Mostaru. Odlukom Vlade iz prošlog mjeseca, predviđeno je da Župni ured preuzme ovu imovinu u roku od mjesec dana. Po istom principu dio imovine bivšeg entitetskog Ministarstva obrane bez naknade je dan na korištenje Udruzi poginulih i nestalih branitelja HVO Mostar. Riječ je o putničkom vozilu marke Mercedes. Slične odluke donošene su i ranije, a kako se doznaje, uskoro će uslijediti i nove. Vlada je istodobno kada je donijela odluke o ustupanju imovine župnom uredu u Mostaru i Udruzi poginulih i nestalih branitelja HVO-a, dodijelila dio imovine i županijskim MUP-ovima, SIPA-i, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, Federalnoj upravi policije i Oružanim snagama BiH. Prema odluci, SKB-u Mostar na korištenje bez naknade daje se dio ostale pokretne imovine prijašnjeg Federalnog ministarstva obrane: stol za automatsko slaganje tip ASS-20, stol za kemijsko čišćenje tip SC-2A i dva stola za peglanje, navodi se u dokumentima.

Pitanje raspolaganja imovine koja uključuje preostalo oružje i vojnu opremu Vlada je još prije dvije godine riješila tako što je zadužila Transportno-remontni zavod (TRZ) Hadžići d.d. da komisijski preuzme, sortira, a potom transportira u privremena svoja ili skladišta kupca tu imovinu. TRZ je bio dužan komisijski utvrditi i dio pokretne imovine koja je za rashodovanje te o tome izvijestiti Vladu. Tu neraspoređenu imovinu, kao i dijelove koji pripadaju proizvodima iz skupine oružja i vojne opreme, a koji su prethodno demilitarizirani, trebalo je prodati isključivo sukladno zakonima BiH i FBiH koji reguliraju ovu oblast.

Novčana sredstva dobivena prodajom imovine TRZ će, osim sebi, navedeno je u tadašnjoj odluci, nakon pokrivanja stvarnih troškova prijevoza, sortiranja i skladištenja (a koji ne mogu biti veći od 20 posto), rasporediti sukladno strategiji razvoja namjenske industrije i akcijskom planu za njezinu provedbu Zraku d.d. Sarajevo, Vitezitu d.o.o. Vitez i Binasu d.d. Bugojno.


Nema komentara

Anketa

Ustavi