RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ravnatelji županijskih službi za zapošljavanje nezadovoljni Zavodom za zapošljavanje FBiH

Napisano 01.12.2015. 16:38

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara jučer je razgovarao s predstavnicima županijskih službi za zapošljavanje: ravnateljem Službe za zapošljavanje KHN Vladom Čuljkom, ravnateljem Službe za zapošljavanje KHB Antom Omazićem, ravnateljem Službe za zapošljavanje KP Stankom Vincetićem, ravnateljem Službe za zapošljavanje KZH Mariom Bušićem i zamjenikom ravnatelja Službe za zapošljavanje KSB Josipom Tolom.

Kako je priopćeno iz Čavarinog ureda, predstavnici su upoznali predsjednika Federacije BiH sa stanjem i problemima s kojima se službe za zapošljavanje u ovim županijama susreću.

Izrazili su nezadovoljstvo odnosom Federalnog zavoda za zapošljavanje prema županijskim službama za zapošljavanje. Istaknuli su problem utvrđivanja kriterija i neravnomjerne raspodjele sredstava iz Federalnog zavoda prema županijskim službama. Također, istaknuli su potrebu formiranja Upravnog odbora Federalnog zavoda za zapošljavanje na način da svaku županiju zastupa jedan član tog odbora.

"Na sastanku je zaključeno da je zapošljavanje problem cjelokupnog društva, te da je potrebno poboljšati suradnju Federalnog zavoda za zapošljavanje, županijskih službi za zapošljavanje i institucija vlasti, s ciljem omogućavanja boljeg rada tih službi, a samim tim i kvalitetnijih programa zapošljavanja, koji su nam neophodni", navodi se u priopćenju.


Nema komentara

Anketa

Ustavi