RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Reformskoj agendi treba novi zamah na državnom i entitetskom nivou, posebno u Federaciji BiH

Napisano 17.07.2017. 23:18

Visoka predstavnica za vanjsku i sigurnosnu politiku Europske unije i potpredsjednica Europske komisije Federica Mogherini susrela se danas s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, na prvi dan njegovog predsjedavanja, prenosi Fena.

Kao što je i iskazano tijekom Vijeća o stabilizaciji i pridruživanju održanom 10. srpnja i Samita o zapadnom Balkanu u Trstu 12. srpnja, visoka predstavnica je ponovila snažnu opredijeljenost Europske unije BiH i njenoj perspektivi EU integracija.

Proces pristupanja, navedeno je, ipak će ovisiti o brzini reformi u zemlji, a u pogledu Reformske agende, od ključne važnosti su usvajanje zakona o trošarinama, kao i što skorije potpisivanje Ugovora o uspostavljanju Transportne zajednice.

Naglašeno je da Reformskoj agendi sada treba novi zamah na državnom i entitetskom nivou, posebno u Federaciji BiH, te je treba provoditi na neprekidan i učinkovit način. Provedba preostalih preuzetih obveza odražava političku volju i odlučnost da zemlja ide naprijed, priopćeno je iz Delegacije EU u BiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi