RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Republika Srpska: Raspala se Domovina

Napisano 27.12.2014. 17:17
Koalicija \

Izaslanik Kluba Hrvata u Vijeću naroda RS-a Željko Stipić (HSP) najavio je danas da će ta stranka, najvjerojatnije, istupiti iz Koalicije "Domovina".

Stipić je nezadovoljan današnjim konstituiranjem Vijeća naroda RS-a i, kako je ustvrdio, ponašanjem SDA u toj koaliciji.

On je u izjavi novinarima u Banja Luci, nakon konstituirajuće sjednice Vijeća naroda RS-a, optužio SDA da je "okrenula leđa" programu Koalicije "Domovina".

Također, tvrdi da SDA opstruira ostale stranke u ovoj koaliciji, što može biti na štetu povratničke hrvatske i bošnjačke populacije u RS-u.

Stipić je naveo i da će zastupnica NSP-a u Koaliciji "Domovina" Ivana Lovrić najvjerojatnije izaći iz Kluba Koalicije "Domovina" u Narodnoj skupštini RS-a.

I predstavnik SBiH Dževad Osmančević izrazio je nezadovoljstvo ponašanjem SDA u Koaliciji "Domovina".

''Iskoristili su povjerenje građana koje je ova koalicija dobila na izborima'', ustvrdio je Osmančević.

Zamjera SDA da su danas, na konstitutivnoj sjednici Vijeća naroda RS-a, kao i Kluba Bošnjaka, "demonstrirali sasvim drugačiji princip od onoga koji je dogovoren sporazumom Koalicije Domovina".

Osmančević je rekao da ne podržava izbor Keme Čamdžije (SDA) za potpredsjedavjućeg Vijeća naroda RS-a iz reda bošnjačkog naroda, jer su tu poziciju trebale dobiti druge stranke u okviru Koalicije "Domovina".

''Potpuno su zanemarili druge stranke, pokazujući ambiciju da kontroliraju ovu koaliciju. Ovo je snažan udarac Koaliciji "Domovina, rekao je Osmančević i ustvrdio da on smatra da za "SDA nema mjesta u Koaliciji ‘Domovina’, jer su pokazali da ne znaju djelovati s drugim partnerima".

Fena


Nema komentara

Anketa

Ustavi