RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Rušenje devastiranih objekata na obali: Neum uskoro u novom ruhu

Napisano 28.09.2016. 19:54

„Dosta je više nećemo čekati i tijekom listopada krećemo u akciju rušenja u uklanjanja svih objekata na obali koji do sada nisu obnovljeni i privedeni svojoj namjeni, a to je turističko ugostiteljska djelatnost. Tamo gdje nema sanacije ide se u rušenje i uklanjanje, poručuje u razgovoru za Večernji list načelnik općine Neum dr. Živko Matuško i tako potvrđuje ozbiljnost lokalne vlasti u ovom jedinom BiH gradiću na moru da u svakom smislu uredi obalni pojas na ovom području.

Općinska vlast je realizirala već nekoliko projekata koji su za cilj imali izgradnju novih šetnica i uređenje prostora za odmor i rekreaciju. Neke od tih šetnica već su dobile i novu LED rasvjetu a taj će se projekat proširiti i na cijeli obalni pojas u Neumu.

"Svjedoci smo da su određeni objekti svih ovih godina samo kvarili ljepotu i ukupnu sliku našeg grada, a posebno tog obalnog pojasa na kojem je u tjeku godine, a posebno u špici turističke sezone, i više od deset tisuća domaćih i stranih gostiju. Stoga se više neće čekati i tolerirati devastirani objekti na samoj obali Neuma. Neke smo objekte već riješili, a slijedi i rušenje svega što se nije saniralo i stavilo u funkciju, ističe načelnik Matuško te dodaje kako se uz rušenje devastiranih objekata ide u još neke projekte uređenja obalnog pojasa u Neumu.

Tu se prije svega izdvaja projekt uređenja dijela obalnog pojasa od hotela Zenit do hotela Sunce pri čemu bi niknule i nove šetnice, a i sama bi obala dijelom dobila novi izgled. U planu je i premještaj vaterpolskog igrališta koje se upravo nalazi na tom potezu između spomenuti hotela, a tu će biti i gradski park uz samo more i nove šetnice.


Nema komentara

Anketa

Ustavi