RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sastanak lidera HDZ-a, SDA i SBB-a: Dogovor o Mostaru nije postignut

Napisano 07.06.2016. 19:53

Bakir Izetbegović (SDA), Dragan Čović (HDZ) i Fahrudin Radončić (SBB) razgovarali su danas u zgradi Predsjedništva BiH o rješavanju problema kada je u pitanju održavanje lokalnih izbora u Mostaru.

Trojica stranačkih lidera nisu usuglasila moguće rješenje za deblokiranje izbornog procesa u Mostaru, ali su organizacije njihovih stranaka u tom gradu zadužene da u naredna dva-tri dana pokušaju usuglasiti osnovne principe.

To je novinarima kazao jedan od sudionika današnjeg trilateralnog susreta, lider Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić, koji je razgovarao s liderima Stranke demokratske akcije BiH i Hrvatske demokratske zajednice BiH Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

Radončić se nada rješenju do idućeg tjedna, a Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH, nada se da će do četvrtka ovog tjedna biti poznato u kojoj je mjeri rješenje usuglašeno.

Po Čovićevim riječima, ideja svih je da izbori u Mostaru treba da budu održani 2. listopada, pa, kako on ističe, izmjenama Izbornog zakona treba pronaći rješenje.

Zajednički princip je da treba ispoštovati odluku Ustavnog suda BiH, rekao je.

- Procjena je da ima smisla nastaviti razgovore danas i sutra. Siguran sam da će izbori u Mostaru biti održani 2. listopada, rekao je lider HDZ-a BiH.

Po riječima Fahrudina Radončića, tijekom današnjeg sastanka razgovarano je vrlo ozbiljno i detaljno, ali nažalost bez definitivnog dogovora.

Sastanak je održan u zgradi Predsjedništva BiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi