RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

SDA i HDZ nakon sedam mjeseci "rata" formirali vlast u Jajcu

Napisano 22.06.2017. 23:42

Nakon više od sedam mjeseci pregovaranja oko konstituiranja Općinskog vijeća i provedbe izbornih rezultata, u Općini Jajce konačno je potpisan sporazum stranaka okupljenih u dva bloka, jednih u savez na čelu sa SDA, a drugih okupljenih u koaliciji “Zajedno za bolje sutra Jajcu”.

Sporazumom o suradnji u mandatnom razdoblju od 2016. do 2020. uređena su načela funkcioniranja buduće vlasti i obuhvaćena sva važna pitanja vezana uz općinu Jajce.

Koalicija “Zajedno za bolje sutra Jajcu” tim sporazumom potvrdila je stav koji zagovara od proglašenja službenih izbornih rezultata, a to je da bez kompromisa i međusobnog povjerenja i uvažavanja dviju strana kao ravnopravnih partnera nije moguće formirati vlast koja će trajati u mandatnom razdoblju od 2016. do 2020. i koja će stvarno biti učinkovita te na dobrobit svim građanima i žiteljima općine Jajce.

– Iz koalicije zahvaljuju svojim biračima, prvenstveno na povjerenju ukazanom na lokalnim izborima i ostvarenom izbornom rezultatu s osvojenih 11 vijećničkih mandata za Općinsko vijeće, što je čini relativnim izbornim pobjednikom, ali i na svakodnevnim riječima potpore i ohrabrenja upućenim za vrijeme trajanja pregovora o formiranju vlasti u općini Jajce, navodi se u priopćenju.

Prvi čovjek koalicije hrvatskih stranaka Ivo Šimunović rekao je za Večernji list kako će u srijedu biti održana sjednica Općinskog vijeća, a zatim i izbor tijela, što će značiti kako Općina počinje funkcionirati u punom kapacitetu.

– Ovo je bilo teških osam mjeseci. Sada moramo smiriti međunacionalne napetosti koje su povišene ne samo zbog krize vlasti nego i zbog drugih stvari koje se događaju u općini. Možemo reći kako je sporazum koji smo potpisali sukladan izbornim rezultatima i kako možemo biti zadovoljni jer smo dobili ono što nam pripada na temelju rezultata lokalnih izbora u Jajcu, naglasio je Šimunović.

Poručio je i kako očekuje da će koalicijski sporazum biti proveden u djelo jer svaki suprotni scenarij značio bi raspad koalicije i novu krizu u općini Jajce.

– Moramo ponovno graditi povjerenje koje je narušeno. Svi postignuti sporazumi moraju se poštovati jer samo zajedničkim snagama možemo dovesti pozitivne promjene u Jajce. Sve ostalo vodi u nove napetosti, krize i probleme od kojih nitko ne može imati koristi, zaključio je Šimunović.


Nema komentara

Anketa

Ustavi