RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

SDP i DF- stranke koje su provodile majorizaciju Hrvata osudile Deklaraciju HNS-a i Karamarkovu izjavu

Napisano 01.03.2015. 11:54
Komšić - Nikšić

Demokratska fronta najoštrije osuđuje jučerašnju ratnohuškačku izjavu predsjednika HDZ-a RH, Tomislava Karamarka, kao i stavove izrečene na zasjedanju nevladine organizacije HNS. Stavovi šefa oporbene stranke u susjednoj državi, koji u potpunosti korespondiraju sa danas deklariranim ciljevima NVO HNS i nisu ništa drugo nego još jedan pokušaj postizanja ratnih ciljeva mirnodopskim putem, stoji u priopćenju DF-a.

Izmjene Ustava, odnosno Izbornog zakona su moguće u, za to Ustavom i zakonima ove zemlje propisanoj proceduri, te bilo kakvi pokušaji da se izmjene ustavno-pravnog poretka ishoduju izvaninsituticionalnim pritiscima susjednih država i njihovih satelita neće proći. Zahtjeve sadržane u tzv. Deklaraciji s tog skupa smatramo zahtjevima za uvođenje i ozakonjenje aparthejda na polovici teritorije Bosne i Hercegovine, i stoga će u nama imati protivnike zauvijek, stoji u priopćenju DF-a u kojem se ne pojašnjava gdje je to ova stranka u deklaraciji HNS-a. BiH pročitala zahtjev za „uvođenjem aparthejda na polovici teritorija BiH

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić uputio je,pak, izjavu za javnost u kojoj „želi iskazati svoju duboku zabrinutost povodom očitog pokušaja da se unutarnja politička pitanja BiH ponovo uređuju izvana“.

Pozivam institucije BiH da se jasno odrede prema ovakvim nasrtajima na suverenitet BiH. Kao predsjednik SDP-a siguran sam da samo ljevica može i mora predvoditi politički front protiv svih onih koji žele BiH podijeliti po bilo kakvim etničkim linijama, kazao je Nikšić, lider SDSP-a stranke koja je koja je predvodila majorizaciju Hrvata u Federaciji BiH.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi