RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Široki Brijeg: Mamić ispunio obećanje, škola u Biogracima dobila 500 m2 novog parketa

Napisano 27.09.2015. 21:29

Kada su učenici Osnovne škole "Biograci" prvoga dana ušli u učionice, umjesto dotrajalog i oronulog parketa, dočekao ih je novi. Novi podovi u svim učionicama.

Sve je počelo od ulice u Ljutom Docu koja je dobila ime po proslavljenom sportskom radniku Zdravku Mamiću, a potom i dodjeli priznanja od grada Širokog Brijega.

- Na sastanku u Širokom Brijegu nam je Mamić, oduševljen našim gestom, obećao novo igralište. Međutim, kada je čuo da sam ja ravnatelj škole, upitao je: 'Što je najnužnije za školu?'. Unatoč mome inzistiranju da nemamo namjeru koristiti čovjeka, a da je izgradnja igrališta i previše od njega, Mamić je rekao: 'Samo reci i ne brini se za mene'. Malo sam razmislio i rekao kako je parket star 44 godine te da bi pojedine učionice trebale djelomičan popravak jer je parket dotrajao.

- Sve nove parkete, i to najbolje - rekao je Mamić u svom poznatom maniru dižući ruke u zrak, i najskuplje. I to odmah. Hoću da bude gotov do početka nastave. I evo, parketi su postavljeni, rekao je za portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba ravnatelj škole Stanko Milićević.

Bilo je to tek mjesec dana pred polazak učenika u školu. Ravnatelj je odmah krenuo s nabavom materijala. Kratko vrijeme nije dopuštala veći manevar. Nabavljeno je oko 500 četvornih metara laminat-podova i svih osam učionica presvučeno je novim podovima. Sve je to platio Mamić.

Učenici, njihovi roditelji, ali i djelatnici škole, ni sami se ne mogu načuditi postupkom Mamića. Svi su puni hvale, ali i poštovanja prema ovom sportskom djelatniku koji ima razumijevanje za mlade.

- Ovo je samo jedna gesta kojom naši učenici izražavaju zahvalnost prema Mamiću. Sami su izradili transparente i natpise. Oduševljeni su, tvrdi za portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba ravnatelj.

- Mamić je od riječi. S njim radim godinama i nikada nisam imao problema. Rekao mi je da se učionice urade po propisu, a i da krenem u projektiranje igrališta. Već smo u tijeku izrade projekta i vjerujem da će i taj projekt biti završen prema dogovoru. Pa Blato ja dalo nekoliko vrsnih igrača, a neki su igrali i u Dinamu, kaže Zlatan Mijo Jelić, čovjek koji u dogovoru s Mamićem, realizira dogovorene projekte.

Učenici s nestrpljenjem očekuju dolazak Mamića u njihovu školu. Vjeruju da će se to uskoro dogoditi i kažu kako će mu prirediti nezaboravan doček.

Prije četiri godine ovu školu su posjetili igrači i rukovodstvo Hajduka.


Nema komentara

Anketa

Ustavi