RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Slovenija spremna BiH ustupiti predmet “Prlić i ostali”

Napisano 13.09.2014. 18:50
Stipe Prlić i Nermin Nikšić

U Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije još nisu donijeli konačnu odluku u vezi s predmetom o malverzacijama u telekom operateru “HT Eronet” Mostar, a koji sadrži podatke o nezakonitom izvlačenju višemiliijunskih iznosa iz te tvrtke.

Među glavnim akterima ove priče su, podsjetimo, Stipe Prlić, direktor “HT Eroneta”, kao prvoosumnjičeni, Zoran Bakula, direktor mobilne mreže “HT Eronet”, i Neven Kulenović, direktor i osnivač više marketinških agencija.

Tužitelj Tužiteljstva HNŽ Spomenko Jukić priveo je istragu kraju te najavio donošenje konačne odluke nakon godišnjih odmora.

Međutim, ovih dana se, kako saznaje sarajevski Avaz, dogodio svojevrsni preokret, jer je Specijalno tužiteljstvo Slovenije, u kojem je vršena istraga protiv Prlića, Bakule i Kulenovića zbog pranja novca u slovenskim bankama, preko Državnog tužiteljstva zatražilo očitovanje o tome hoće li Županijsko tužiteljstvo u Mostaru preuzeti ovaj predmet ili pružiti pravnu pomoć.

Jukić je sarajevskom listu potvrdio ove informacije te kazao da je riječ o vrlo kompleksnom predmetu i da u Tužiteljstvu HNŽ “razmatraju prijedlog Tužiteljstva Slovenije, nakon čega će donijeti odluku”.


Nema komentara

Anketa

Ustavi