RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Što ili koga se krije u tunelu Salakovac?

Napisano 21.11.2015. 17:33

Nakuplja se sve više tajni oko napada na načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH generala Antu Jeleča. Ako smo ime sarajevskog teroriste saznali dva sata nakon napada, postavlja se pitanje zašto se u ovom slučaju kriju imena ili ime od javnosti? Ako se stvar banalizira na način kako nije riječ o terorističkom djelu jer nisu u pitanju vehabije, kako nije terorizam jer je u pitanju petarda tipa topovski udar, postavlja se pitanje bi li bio terorizam da je neki bošnjak koji nije pripadnik vehabijskog pokreta nego pobornik ideje Islamske države počinio ubojstvo dvojice vojnika OS BiH? Bi li bio terorizam da je vehabija bacio topovski udar na vozilo u punoj brzini i da je pao na ciljano mjesto, na vjetrobran automobila u kojem se vozio general Ante Jeleč. Ako nije u pitanju terorizam, i ako nije u pitanju terorist - tko je onda!? Nema ni inicijala!

U medijima se raspravlja kako od bačenog topovskog udara nije nastao krater već samo malo oštećenje ivičnjaka ceste, valjda kako bi se u javnosti ublažila "detonacijska" sila bačene naprave. Bilo bi zanimljivo, usporedbe radi, posljedice topovskog udara testirati na betonu, a potom na vjetrobranskom staklu automobila u pokretu prosječno približne brzine od 80 km/h. Može se pretpostaviti ishod testa, kao što se može pretpostaviti ishod sinoćnje situacije da je kojim slučajem topovski udar pao na "ciljano" mjesto - vjetrobransko staklo automobila u kojem se vozio general Ante Jeleč. Posljedice bi zasigurno ozbiljno ugrozile živote osoba unutar automobila u pokretu.

Logika zdravog razuma nalaže da se ime ili imena kriju, i to jako dobro, - ostaju pitanja koga i zašto se nastoji skriti, zaštiti? Ne treba se zavaravati da ime ili imena neće biti objavljena, malo što se do te mjere može skriti, pitanje je kad će to biti? Možda dok zanimanje javnosti za ovaj događaj ne splasne, pa će se onako usput negdje pojaviti naslov koji će svi redom preskočiti jer će nešto drugo već tada biti u žiži?

Prvi.tv


Nema komentara

Anketa

Ustavi