RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Šušnjar: SDP-ovsko Sarajevo izmišlja skandale, MVP je doušnički Lagumdžijin bastion

Napisano 12.02.2016. 12:06

Nakon što se Ministarstvo vanjskih poslova ogradilo od stavova koje je novoimenovani konzul BiH u SAD-u (Chicago) Ivan Šušnjar iznosio tijekom nedavnog Molitvenog doručka u Washingtonu, oglasio se i sam Šušnjar.

Naime, Šušnjar je reagirao na seriju članaka na portalima bliskim SDP-u i strankama tzv. bošnjačke ljevice, u kojima se pokušava producirati svojevrstan diplomatski skandal.

"Ministarstvo vanjskih poslova BiH do danas nije potvrdilo Ivana Šušnjara na dužnost generalnog konzula BiH u Chicagu. Sve što je Šušnjar govorio na marginama Molitvenog doručka organiziranog u Bijeloj kući prije nekoliko dana su što se tiče MVP-a isključivo njegovi osobni stavovi i on je za nas do službene potvrde privatno lice", kazao je Nebojša Regoje, glasnogovornik MVP-a.

Šušnjara je, podsjećamo, na ovu poziciju imenovalo Predsjedništvo BiH prošle godine u ljeto.

No, sam Šušnjar odgovara kako je u "SAD pozvan od gospode iz Kongresa i St. Departmenta kao novoimenovani generalni konzul BiH u generalnom konzulatu u Chicagu".

"Ključna riječ u ovoj tvrdnji je 'novoimenovani'. Dakle netko tko je  imenovan, ne nužno netko tko je sukladno tom imenovanju i preuzeo dužnost. Jer preuzimanje dužnosti se može odgoditi zbog ovih ili onih razloga. Poslovnih, privatnih, zdravstvenih, bilo kojih. Kao takav sam se tamo i predstavljao. Kao netko tko je nositelj imenovanja, ne kao netko tko je preuzeo dužnost. Prema tome ne radi se o ni o kakvom diplomatskom skandalu, nego pokušaju SDP-ovog kadra u MVP da za svoju novinsku agenciju napravi bombastičan medijski naslov. MVP je i danas Lagumdžijin doušnički  bastion. Bio sam tamo. U toj zgradi svatko radi protiv svakoga.  I cijeli sistem je zapravo sistem međusobnog podapinjanja", poručio je Šušnjar u priopćenju za javnost.

Gospodin Regoje postavlja pitanje, dodaje Šušnjar, zašto do sada nije prošao procedure obuke. On  bi kao SDP kadar, veli, morao znati da sam je do kraja studenog bio na sudu, u namještenoj parnici, "na koju me spremilo Čamparino 'nezavisno' tužiteljstvo, nakon što sam otkrio korupciju u MVP-u u slučaju Nerkez Arifhodžić".

"To je znate onaj slučaj korupcije oko stvarnog lažnog predstavljanja  i oko stvarnog diplomatskog skandala o kojem i Regoja i njegov SDP šute. One korupcije o kojoj je Regoje sve znao i  sve zna a šutio je i šutjet će, vidjet ćete, i nakon što pročita ovaj tekst. Zašto će šutjeti?  Zato što je korumpirani kadar iste te SDP-ove klike. Slažem s g. Regojom da moje ili izjave bilo kojeg diplomate MVP treba tumačiti isključivo kao privatne sve do dolaska egzekvature ili agremana no  kako će koji mediji  prenijeti te izjave i u kojem kontekstu ja na to ne mogu utjecati", poručio je Šušnjar.

Dodaje kako je medijima kazao što je rekao u susretu sa senatorom Johnom McCainom.

"I to je to. Niti jedne riječi tu nije bilo o bilo kakvom načinu moga predstavljanja niti sam se ja gospodinu senatoru predstavio kao netko tko 'jest' nego onako kako je jedino ispravo da se predstavim - kao netko 'tko je imenovan da bude'. I kakvog su me tamo uostalom  i pozvali. Ono šta je meni nejasno jeste gdje je diplomatski skandal?  Gdje točno i kome sam se ja to i kako predstavio? Oni očito imaju problem s percepcijom. Pa tako čuju nečujljivo ili tvrde da je nešto što je očito vidljivo i snimljeno zapravo bilo nepostojeće. Kao npr. afera Reket. Koja se eto nije dogodila. Ali znamo kako se  dogodio Šušnjar. Dramatično neko novinarstvo", poručio je Šušnjar.

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi