RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Svečano obilježen početak nove akademske godine na Sveučilištu u Mostaru

Napisano 05.10.2015. 13:23

Prigodnom svečanošću u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u ponedjeljak je obilježen početak nove akademske školske godine na Sveučilištu u Mostaru.

Brucoše, kojih je ove školske godine na deset fakulteta i na Likovnoj akademiji upisano tri tisuće, kratko je pozdravila rektorica Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ljerka Ostojić, a zatim je njezin govor pročitao voditelj programa Veselko Čerkez, zbog prehlade i problema s glasom rektorice Ostojić.

"Opredijelili ste se za Sveučilište koje posjeduje najmodernije opremljeni kampus u BiH. No, Sveučilište nisu zgrade i oprema, već vi ovdje okupljeni studenti i nastavnici. Zato smo za vas organizirali suvremene studijske programe s velikim brojem sati praktične nastave, čime vas želimo što bolje pripremiti za tržište rade koje vas čeka nakon završetka studiranja", poručila je rektorica.

Istaknula je kako je Sveučilište u Mostaru prošle akademske godine dobilo rješenje o akreditaciji čime su diplome mostarskog Sveučilišta izjednačene s diplomama ostalih europskih visokoškolskih ustanova.

Rektorica Ostojić dodala je kako studiranje nije jednosmjeran proces, studenti od svojih profesora usvajaju specifična znanja, a profesori istodobno od studenata uče kako ići u korak s 21. stoljećem i kako koristiti nove informacijske tehnologije.

"Od vas, dragi studenti očekujemo da budete naša savjest, korektiv svega onoga što nije dobro na Sveučilištu. Upozoravajte nas na to kako bismo zajedno ispravili ono što može biti bolje. Sveučilište i na taj način jača", kazala je rektorica Sveučilišta u Mostaru.

Prvi.tv


Nema komentara

Anketa

Ustavi