RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Svečano proslavljen blagdan sv. Mihovila, zaštitnika policije

Napisano 29.09.2016. 18:23

U povodu međunarodnog dana policije Sv. Mihovila na trgu Hrvatskih velikana u Mostaru mnogobrojna  izaslanstva su položila vijence i zapalile svijeće ispred spomenika poginulim braniteljima HVO-a.

Jedno od izaslanstava predvodio je i ministar policije HNŽ-a Slađan Bevanda koji ovom prilikom i čestitao svim policajcima njihovog nebeskog zaštitnika Sv. Mihovila i ujedno izrazio zadovoljstvo što se već dvije godine u Mostaru organizirano proslavlja ovaj blagdan.

Ovom prilikom bi svim policajcima čestitao njihovog nebeskog zaštitnika, i izrazio zadovoljstvo što smo prije dvije godine u Mostaru na razini naše županije započeli proslavu blagdana. Prošle godine smo to proširili na razinu par okolnih županija dok smo ove godine obuhvatili svih pet županija sa hrvatskom većinom, kazao je ministar Bevanda, izrazivši nadu kako će se i budućih godina organizirano slaviti Sv. Mihovil.

Nakon polaganja vijenaca, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, održala je se svečana akademija nakon koje su sudionici u mimohodu krenuli prema mostarskoj Katedrali Marije Majke Crkve na Svetu Misu gdje će biti održana misa zadušnica  za sve poginule policajce i branitelje.

Organizator današnje proslave je  Hrvatski Narodni Sabor u suradnji sa djelatnicima ministarstava unutarnjih poslova HNŽ, ZHŽ, HBŽ, SBŽ, PŽ i Udrugom Specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB.

Više o svemu ovome možete uskoro pogledati u našem video prilogu.

Prvi.tv


Nema komentara

Anketa

Ustavi