RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Svi "kompromisi" SDA i DF-a imaju jednu zajedničku točku, strankama HNS-a samo pet ministarstava

Napisano 05.03.2015. 11:12
Izetbegović - Komšić - Čović

Stranke SDA i DF izašle su sa "novim" prijedlozima raspodjele ministarstava. Broj ministarstava u raspodjeli između SDA i DF varira, no stranke HNS-a prema svim prijedlozima ostaju na početnim pozicijama koje su bošnjačke stranke "zakovale" na samom početku pregovora.

Kompromisno rješenje bilo bi da u Vladi FBiH bude sljedeći raspored: šest ministara SDA plus premijer, pet ministara HDZ-a i pet ministara DF-a, izjavio je Adil Osmanović, potpredsjednik SDA.

Uvjeti pod kojima bi se Demokratska fronta mogla vratiti pregovorima o formiranju novog sastava Vlade Federacije BiH je raspodjela ministarstava na principu 5-5-5, a da 16. ministarstvo u Vladi bude zajedničko imenovanje! Ova informacija je potvrđena iz izvora bliskih pregovorima koji su zapali u slijepu ulicu nakon što ih je Željko Komšić, lider DF-a, napustio u nedjelju, nezadovoljan odnosom SDA prema njima.

Nikola Lovrinović, zamjenik predsjednika HDZ-a, rekao je za Nezavisne novine da u ovom trenutku nema nikakvu informaciju “o novim prijedlozima bilo koga u procesu implementiranja izbornog procesa u FBiH”.

“No, sve ono što vodi ka dogovoru među partnerima je dobrodošlo. Najgore je kada se zapravo ne dogovara i špekulira u javnosti, te se nadam da će se bilo kakvi prijedlozi vratiti u okvire dogovaranja. Svaki prijedlog od strane partnera u parlamentarnoj većini zaslužuje pozornost ukoliko pruža barem minimum argumenata za dogovor”, zaključio je Lovrinović.

HercegBosna.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi