RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Tegeltija: Stanje u FBiH dovelo u pitanje novac MMF-a

Napisano 05.01.2018. 23:22

Zbog situacije u Federaciji BiH postoji šansa da ne dođe do isplate naredne tranše Produljenog aranžmana Međunarodnog monetarnog fonda, rekao je Zoran Tegeltija, ministar financija Republike Srpske.

Podsjetivši kako je uvjet za narednu tranšu usvajanje proračuna u FBiH i na nivou BiH, rekao je kako je sjednica o proračunu namjerno zakazana za period nakon što u Washingtonu bude rok za donošenje odluke o narednoj tranši, prenosi Srna.

Usprkos tomu, Tegeltija tvrdi da je zahvaljujući boljoj gospodarskoj aktivnosti i povećanim direktnim i indirektnim prihodima, Republika Srpska u situaciji da može i bez naredne tranše aranžmana.

Dodao je da će na narednoj sjednici Vlade Srpske biti usvojen Akcioni plan za provođenje reformi u periodu 2018-2020, te da je sadašnja povoljna gospodarska situacija trenutak za opći konsenzus o reformama koje bi trebalo sprovesti.

Komentirajući primjedbe opozicije da je financijska situacija u Republici Srpskoj katastrofalna, Tegeltija je ocijenio kako se radi o političkim kvalifikacijama koje su izrečene bez dokaza. On je rekao da je javni dug u Srpskoj na nivou od tek 43 posto, te da je to dokaz da ona nije ni u kakvom dužničkom ropstvu.


Nema komentara

Anketa

Ustavi