RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Tihić: U BiH nema spremnosti za otvaranje teških pitanja

Napisano 08.05.2010. 18:46
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić ocijenio je da u javnosti nema spremnosti da se sada otvaraju neka teška pitanja u BiH, poput imovine i popisa stanovništva.

On je rekao da su razgovori stranačkih lidera uglavnom svedeni na telefonske razgovore, jer je u BiH takva atmosfera u izbornoj godini da se obeshrabruju ozbiljni politički razgovori.

"Svaki napredak je proglašavan nekakvom manom, kao izdaja, prodaja nekih interesa, podjela i kakve ne sve gluposti", rekao je Tihić za "Dnevni list".

Osvrćući se na rad Predsjedništva BiH, Tihić je rekao da je u posljednje četiri godine u toj instituciji period zastoja, ocijenivši da je najlakše davati populističke izjave i ne rješavati probleme.

"Svako radi onako kako misli da je najbolje, tako da u tom smislu gledam i na poteze (predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa) Silajdžića u Londonu, Mostaru ili u Istanbulu. Sigurno je da deklaracija iz Istanbula ima svoj značaj, ali ne onako kako se predstavlja - kao nešto historijski", rekao je Tihić.

On je dodao da je svakako greška što Silajdžić nije konsultovao ostale članove Predsjedništva BiH, pa je sada došlo do unutrašnjeg problema.
(SRNA)

Nema komentara

Anketa

Ustavi