RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Tisuću školskih torbi za učenike iz obitelji u stanju socijalne potrebe

Napisano 28.08.2014. 20:21
Tisuću školskih torbi za učenike iz obitelji u stanju socijalne potrebe

Za tisuću školskih torbi i pribora za učenike na početku ove školske godine Vlada HNŽ-a je izdvojila do 50.000 KM.

Pred početak nove školske godine predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Denis Lasić, županijski ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Mladen Bošković te Zora Dujmović direktorica Centra za Socijalni rad u četvrtak su u Centru za socijalni rad Mostar uručili školske torbe i pribor za učenike iz obitelji u stanju socijalne potrebe.

''Već tradicionalno prije početka školske godine vrši se podjela školskih torbi i pribora za obitelji koje se nalaze u stanju socijalne potrebe, koji su korisnici usluga Centra za socijalni rad. Danas dijelimo 360 školskih torbi i pribora za grad Mostar, znamo da je puno više onih koji su u potrebi, ali naš Centar se trudi pomoći im i na druge načine, primjerice kroz jednokratnu novčanu pomoć'', rekla je u izjavi za medije Dujmović, čestitajući svim roditeljima i učenicima početak školske godine.

Predsjednik Vlade HNŽ-a Denis Lasić istaknuo je kako je Vlada izdvojila novac za 1000 djece, da im osigura lijep početak školske godine.

''Nadam se da smo doprinijeli da uljepšamo sam početak školske godine. Tendencija Vlade je da što više djece dobije besplatne udžbenike, na tom ćemo nastaviti raditi'', rekao je Laić.

Ministar Bošković kazao je kako će podjela školskih torbi i pribora u ostalim općinama biti organizirana sljedećih dana u dogovoru s općinskim centrima za socijalni rad.

''Predizborno je vrijeme, ali nitko na terenu neće ni u ime jedne stranke dijeli torbe i pribore, već će to učiniti centri za socijalni rad u dogovoru s ravnateljima škola. Na ovome ne želimo raditi promidžbu već jednostavno pružiti pomoć onima kojima je ona potrebna'', kazao je Bošković.

Bljesak


Nema komentara

Anketa

Ustavi