RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Tko su osumnjičeni u aferi “Meso“ i “Brend“: Kako je Jerko zavalio tetku, rođake, punca, bratovog šuru itd…

Napisano 11.09.2014. 12:47
Jerko Ivanković Lijanović

Uz znak zahvalnosti svima koji su javno podupirali obitelj Lijanovići kroz projekt Platforme i Crveno-Zeleno-Mesarsko-Ustašku Vlade Federacije BiH.

Čitavoj medijskoj sceni i NVO account anti-korupcijskim uljebima grada Sarajeva počevši od Duške Jurišić  pa do Zdravka Vjetnamka Grebe koji su zatvarali oči po nalogu sarajevskih centara moći! Uz časne iznimke (Crta BHT1, CIN…)

Javnosti  dostavljamo kratki vodič o tomu koga su podržavali u pustošenju proračuna i pljačkanju bosanskohercegovačke sirotinje. Podsjetnik na činjenicu da vam je godinama od istine bilo važnije zavlačenje djelu građana BIH (Hrvatima) i titranje bošnjačkog nacionalizma provučenog kroz  građansku mustru. Istinu ste mogli saznati u jednosatnoj kavi s bilo kojim normalnim Širokobriježaninom (podaci izneseni u tekstu su ustvari transkript jedne takve kave).

Bilo bi dobro da sarajevski novinari objasne građanima da su utaje poreza od 11,6 milijuna KM koje su predmet istrage o kojoj danas izvještavaju, nastale u periodu koji je prethodio imenovanju Jerke i Bahilja u Vladu FBIH u kojoj su uz podršku sarajevskih medija dobili na upravljanje stotine milijuna javnog novca i desetke javnih poduzeća. Informacije o sumnjama na ove utaje kružile su već 2011. u vrijeme dok su sarajevski mediji okivali sposobne Lijanoviće u zvijezde.

 

Tko su ustvari osumnjičeni u aferi Meso i Brand!!!

 

Slavo Ivanković-Lijanović (1957.) – najstariji brat mesnog kartela. Važan trgovac stokom u početcima stvaranja obiteljskog biznisa. Ljubitelj tradicionalnih napjeva – gangaš. Nakon poslovnih vrhunaca posvetio se poticanju Jerke na bavljenje politikom. Slavo je javnosti  malo poznati otac planetarno poznatog Stipe Lijanovića Stipexa, koji se prije nekoliko godina natjecao s Antom i Simonom Gotovac za medijski prostor u hrvatskom i srpskom trač tisku.  Da vam osvježimo pamćenje! Stipe Stipex je onaj čudni tip koji se predstavljao milijarderom i nasljednikom dinastije Lijanovići, dok su trač magazini pisali o prstenjima koje je kupovao pevaljkama poput Ane Nikolić.

Jozo Ivanković-Lijanović (1962.) – treći brat. Nekadašnji zastupnik u Parlamentu FBIH.  Prije političke karijere vrlo omiljena osoba u najširim društvenim krugovima BIH i RH. Šarmantan i duhovit. U samim početcima veliki podupiratelj brata Jerke. Kako mu se razvijala politička karijera tako je počeo gnjaviti ljude propovijedajući Jerkine političke ideje. Kasnije se u privatnim kontaktima probao distancirati od politike što je rezultiralo odseljavanjem u Makarsku.

Mladen Ivanković-Lijanović (1960.) – u samim početcima braća su ga izabrala za predsjednika stranke jer je jedni imao nekakvu diplomu (viša strojarska škola – pogonski inženjer). Bez izražene karizme i loš u komunikaciji. Distanciran i nenametljiv.

Jozo Slišković (1956.) – poznatiji kao Jozo Šušić. Generacijski prijatelj brata Slave iz vremena koje je prethodilo strelovitom uspjehu obiteljskog biznisa. Njih dvojica su se zbližili vozeći kamione. Jozo Šušić u nekadašnjem OTP-u (prijeratni trgovački gigant iz Širokog Brijega), a Slavo u nekoj sličnoj firmi u Grudama. U Lijanovićima je nastavio  voziti kamion sa živom stokom, te je u odmakloj životnoj dobi postao poduzetnik koji je iznajmljivao pogone od bivšeg kolege i poslodavca Slave.

Venka Ivanković (1941.) – Jerkina, Slavina, Jozina i Mladenova tetka. Vjerojatno sestra majke Blagice koja u suzama ispraća Jerku dok ga  SIPA sejmeni odvode.  Poput  Joze Šušića u poznim godinama je otkrila sklonost biznisu. Jel tetka iznajmljivala pogone ili bila direktor manje je bitno.

Zdravko Ivanković (1968.) – rođo. Moguće je da je i sin tetke Venke. Po svemu sudeći naslijedio je poduzetničku žicu

Draženko Kvesić (1968.) – brat Jozine žene Marice. Znači šura Jerkinog brata.

Miroslav Čolak (1941.) – punac Jerke Lijanovića. Poput tetke Venke u zrelim godinama pokazao smisao za biznis.

Lijan-Stipe Ivanković (1933.) – Stari Lijan – otac – čovjek koji je za života dobio romansiranu biografiju i na vlastito vino i suhomesnate proizvode stavlja svoju sliku.

Milorad Bahilj (1953.) – ministar u Vladi FBIH. Prijatelj obitelji iz vremena prije rata kad je u ime mostarskih poduzeća bio  kupac proizvoda male obiteljske klaonice iz Širokog Brijega. Nakon rata direktor u mnogim poduzećima u vlasništvu obitelji Lijanovići i/ili njihovih tetaka, punaca, šura i sl..

Mirjana Šakota (1958.) – dugogodišnja djelatnica financija u mnogim poduzećima u vlasništvu obitelji Lijanovići i/ili njihovih tetaka, punaca, šura i sl..

Mirko Galić (1954.) – dugogodišnji djelatnik računovodstva u mnogim poduzećima u vlasništvu obitelji Lijanovići i/ili njihovih tetaka, punaca, šura i sl..

Željko Mikulić (1959.) – neki povjerljivi rođo

Jerko Ivanković Lijanović (1969.) – ajatolah Vlade Federacije BIH. Vlasnik Desnice Radivojevića, bivšeg SDA Srbina  kojeg iznajmljuje SDP-u ili SDA-u. Čovjek koji se smije državi koja ga uhićuje jer pretpostavlja da će nadigrati sistem kao što je dosada uspijevao. Uvjeren u podršku  OHR-a i američke ambasade. Čovjek na čiju je sliku i priliku napravljena Platforma. Čelnik stranke kojoj je nekoliko puta dokazana organizirana shema kupnje glasova i čiji su visoki dužnosnici osuđeni za podmetanje bombi sa ciljem zastrašivanja. To nije smetalo Valentinu Inzku da ruča s njim u Međugorju dok je svojom Odlukom o suspenziji stvarao najveću postdaytosku krizu.

Poskok Online team

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi