RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Tomljanović: Referendum o Danu RS-a ne vrijeđa Hrvate

Napisano 22.07.2016. 16:11

Predsjednik Kluba Hrvata u Vijeću naroda RS Tomislav Tomljanović izjavio je danas u Banjaluci da nema povrede vitalnog nacionalnog interesa zbog odluke o raspisivanju referenduma o Danu Republike.

“Nismo osporili ovo pitanje, jer je ustavno pravo da se građani izjasne na referendumu o pitanjima za koja smatraju da su važna”, rekao je novinarima Tomljanović, nakon sjednica Kluba Hrvata.

Govoreći o popisu stanovništva u BiH, Tomljanović je rekao da je ovo tehničko pitanje koje će biti verificirano kada rezultate prihvati Eurostat.

Klub Hrvata razmatrao je akte koje je Narodna skupština Republike Srpske usvojila na 18. i 19. posebnoj sjednici, te na 13. redovnoj sjednici. Narodna skupština Republike Srpske na 19. posebnoj sjednici, koja je održana 15. srpnja, donijela je odluku o raspisivanju referenduma o Danu Republike 25. rujna i imenovala Povjerenstvo za njegovo provođenje. Zastupnici su na 18. posebnoj skupštinskoj sjednici usvojili Zakon o obradi i objavljivanju rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine u Republici Srpskoj – po hitnom postupku.

Srna/HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi