RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Topovski udar na generala Jeleča bacio obavještajac, djelatnik OSA-e Zlatko Humo

Napisano 22.11.2015. 17:38

Topovski udar na generala Jeleča bacio obavještajac, djelatnik OSA-e Zlatko Humo sin bivšeg ministra u HNŽ-u. Dogodio se obrat u slučaju napada na Antu Jeleča, načelnika Združenog stožera Oružanih snaga BiH, doznaje Večernji list BiH.

Unatoč početnom negiranju, pritisnut dokazima, Zlatko Humo (24) iz Mostara, djelatnik Obavještajno - sigurnosne agencije BiH (OSA), inače sin bivšeg šefa AID-a u Hercegovini i županijskog ministra, priznao je bacanje improvizirane eksplozivne naprave, tzv. topovski udar, u mostarskom naselju Salakovac. Kako neslužbeno doznajemo, priznao je bacanje eksplozivne naprave iz vozila Opel astra crvene boje u tunelu, dok se vraćao s posla u Sarajevu u pratnji dvojice sugrađana P.A. i M.A. koji su sinovi jednog uglednog mostarskog liječnika. Prema policijskim izvorima mladi obavještajac, Zlatko Humo osporio bilo kakvu vezu s prvim čovjekom vojske BiH. Naime, naveo je da nije znao da se iza njih u službenom vozilu vozi general Anto Jeleč te da je riječ o "slučajnosti". Na teret mu se stavlja kazneno djelo izazivanja opće opasnosti.

Nakon što je u petak navečer u tunelu Salakovac kod Mostara bačena eksplozivna naprava ispred vozila načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH Ante Jeleča policija je privela tri osobe zbog sumnje da su povezane s napadom, i ispitala ih, te vještačila eksploziv. Ministarstvo obrane BiH prati cijeli slučaj. Izjavu u Tužiteljstvu BiH dao je i general Ante Jeleč opisavši detalje svega što se dogodilo u tunelu Salakovac, te njegov vozač. Naime, do napada na generala Jeleča došlo je u tunelu Salakovac dok se general vraćao iz Sarajeva kući u Mostar. U jednom trenutku vozilo je u tunelu preteklo vozilo generala Jeleča i nakon toga bacilo eksplozivnu napravu.

Saznanje da je Zlatko Humo uposlenik OSA-e dodatno je dalo na težini slučaju. Postavlja se pitanje što će na početku svog mandata poduzeti novi ravnatelj OSA-e Osman Mehmedagić koji je izabran prije nekoliko dana i koje će mjere izreći Humi. Nedopustivo je da se djelatnici najviše obavještajne agencije u BiH tako ponašaju, a osobito jer je u pitanju prvi čovjek vojke u BiH. Očekuju se konkretni potezi iz OSA-e.


Nema komentara

Anketa

Ustavi