RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Travnik : Izgradnja Mješovite srednje škole

Napisano 24.05.2010. 09:49

Realizacija Ugovora o izvođenju radova na izgradnji Mješovite srednje škole „Travnik“, sklopljenog između Općine Travnik i GPU „Čara“ teče prema utvrđenoj dinamici što znači da je u tijeku prva faza radova.
Nadzor nad izvođenjem ugovorenih radova vrši „URBS Projekt“ d.o.o.Vitez a vrijednost ugovorenih radova je 5.000.000,00 KM koje je Općina Travnik osigurala iz namjenskih sredstava Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke. Prema posljednjem izvješću nadzornog organa, završetak ugovorenih radova prve faze očekuje se početkom srpnja, što je mjesec dana prije predviđenog roka.

Ovu vijest treba promatrati u kontekstu odluke Vlade FBiH koja je na svojoj sjednici od 1. veljače 2010. usvojila informaciju o realizaciji Odluke Doma za ljudska prava za Bosnu i Hercegovinu o ustupanju preostalog dijela zgrade Gimnazije Vrhbosanske nadbiskupije u Travniku i realizaciji Projekta izgradnje nove zgrade Srednjoškolskog centra u ovom gradu. Ukupno procijenjena vrijednost izgradnje nove zgrade Srednjoškolskog centra je 16 milijuna KM, pa s obzirom na to da je Vlada FBiH u ovu svrhu 2008. godine uplatila pet milijuna KM nedostaje 11 milijuna KM za realizaciju ovog projekta.
Vlada FBiH je, stoga, iskazala opredjeljenje da, zajedno s Vladom Srednjobosanskog kantona i Općinom Travnik, sudjeluje u osiguranju kreditnih sredstava za realizaciju ovog projekta, s tim da će se omjer kreditnih sredstava za povrat odrediti posebnim sporazumom.
Istovremeno je dano ovlaštenje premijeru FBiH da s Vrhbosanskom nadbiskupijom potpiše Aneks Ugovora o koracima koje treba poduzeti da bi se izvršilo premještanje državnih škola iz zgrade Nadbiskupske gimnazije u Travniku, u smislu određivanja realnog roka za stavljanje ove zgrade na raspolaganje Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Dovršetak ovog objekta riješiti će brojne probleme travničkih srednjoškolaca i njihovih roditelje prije svega onih vezanih uz KŠC “Petar Barbarić”.

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi