RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Travnik: 24 godine od mučkog ubojstva Ivice Stojaka

Napisano 22.10.2016. 17:45

Cvijećem i upaljenim svijećama na groblju „Bojna“ u četvrtak u kasno poslijepodne Travničani su obilježili dvadesetčetvrtu godišnjicu mučkog ubojstva Ivice Stojaka, prvog zapovjednika HVO-a u Travniku.

 Stojaka su 20. listopada ubili hicima u leđa kroz vjetrobransko staklo automobila pripadnici tada savezničkih bošnjačkih snaga na nadzornoj točki na istočnom ulazu u Travnik.

Nikakvog povoda za ovo mučko ubojstvo nije bilo, ali je jasno da je bilo smišljeno i planirano. Bio je to ujedno i prvi ozbiljni uvod u sve ono krvavo što se u sljedeće dvije godine događalo u bošnjačko-hrvatskom krvavom ratu na području Lašvanske doline, piše Vitez.info.

Za mučko ubojstvo Ivice Stojaka, kao i za mnoge druge pojedinačne i masovne zločine počinjene nad Hrvatima Travnika, još uvijek nitko nije odgovarao. Istina, sudski proces protiv osumnjičenih za ubojstvo Ivice Stojaka je vođen u Travniku, no, navodno, dovoljno dokaza za krivicu osumnjičenih nije bilo (?) i od daljnje istrage se odustalo.

Na Ivičin grob na groblju „Bojna“ cvijeće su položili predstavnici travničkih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, te prijatelji i njegovi suborci. Prigodnim riječima o liku i djelu pokojnog Ivice govorio je njegov suborac i prijatelj, general HVO – Ilija Nakić. U matičnoj župi ubijenog Ivice Stojaka, u župnoj crkvi sv. Mihovila Arkanđela u Ovčarevu, slavljena je sveta misa zadušnica, a predvodio ju je, fra Dario Udovičić, navodi Vitez.info.


Nema komentara

Anketa

Ustavi