RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Travnik: Sportske igre dragovoljaca i veterana HVO ŽSB

Napisano 30.08.2014. 19:31
Sportske igre dragovoljaca i veterana HVO ŽSB

Izaslanstvo HDZ BiH predvođeno prof.dr. Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ BiH, boravilo je na svečanosti otvorenja 10. Sportskih igara dragovoljaca i veterana HVO HB Županije Središnja Bosna koje se danas održavaju u sportskoj dvorani Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ u Travniku. U izaslanstvu HDZ BiH bili su i Nikola Lovrinović, zamjenik predsjednika HDZ BiH, Borjana Krišto i Marinko Čavara, dopredsjednici HDZ BiH, Lidija Bradara, članica Predsjedništva HDZ BiH i predsjednica ŽO HDZ BiH ŽSB,

Marina Pendeš, članica Predsjedništva HDZ BiH i zamjenica ministra obrane BiH, Josip Kvasina, predsjedatelj Sabora ŽSB, Nikola Grubešić i Jozo Jurina, ministri u Vladi ŽSB imenovani na prijedlog HDZ BiH, Mirko Batinić, predsjednik OO HDZ BiH Travnik i izaslanik u Domu naroda Parlamenta F BiH kao i brojni drugi stranački dužnosnici na svim razinama vlasti.

Pokrovitelj jubilarnih igara dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB ŽSB na kojima se u više sportskih disciplina natječe 300 sudionika iz deset ekipa, je ŽO HDZ BiH ŽSB. Igre je otvorenim proglasila Lidija Bradara, predsjednica ŽO HDZ BiH ŽSB. Obraćajući se okupljenima, Bradara je naglasila kako će HDZ BiH insistirati na poništenju nezakonite revizije braniteljske populacije koju provodi Federalno ministarstvo branitelja sa Zukanom Helezom na čelu. Podsjetila je i da su branitelji u ŽSB ove godine dobili Zakon o dopunskim pravima branitelja kojeg je usvojio Sabor ŽSB te da će Zakon mijenjati u skladu sa željama braniteljske populacije. „Formiranje ministarstva branitelja u ŽSB s hrvatskim ministrom na čelu naš je prioritet“, naglasila je predsjednica ŽO HDZ BiH ŽSB Lidija Bradara.

Da je usvajanje Zakona o dopunskim pravima branitelja bila dugogodišnja želja braniteljske populacije, potvrdio je i Drago Smoljo, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana HVO HB ŽSB. Okupljenima su se na svečanosti otvorenjenja Igara obratili i Niko Grganović, predsjedatelj Općinskog vijeća Travnik i general Ilija Nakić, jedan od ratnih zapovjednika HVO-a u Središnjoj Bosni.

Poruku braniteljskoj populaciji uputio je i prof.dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i kandidat HDZ BiH za člana Predsjedništva BiH. Predsjednik Čović poručio je okupljenima da HDZ BiH u svome programu ima jasne odgovore na sva važna pitanja koja se tiču Hrvata u BiH, pa tako i braniteljske populacije.

„Zaštita unteresa braniteljske populacije bila je i ostaje naša trajna zadaća“, poručio je predsjednik HDZ BiH prof.dr. Dragan Čović.

Prije svečanosti otvorenja, izaslanstvo HDZ BiH bilo je na misi koju je u Travniku u crkvi u sklopu KŠC „Petar Barbarić“ predvodio don Pavo Nikolić, ratni travnički župnik koji je poručio okupljenima da se hrabro suoče sa svim životnim problemima, isto kao što su i hrvatski branitelji u Domovinskom ratu hrabro stali u obranu domovine, ne žaleći ni svoje živote. Izaslastvo HDZ BiH na čelu s predsjednikom Čovićem sa stanjem u KŠC „Petar Babrarić“, katoličkoj odgojno- obrazovnoj instituciji koja postoji od 1882 godine i od iznimnog je značaja za Hrvate Središnje Bosne, upoznao je don Željko Marić, ravnatelj KŠC „Petar Barbarić“.

ABC portal

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi