RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Travnik: Unatoč presudama zgrada gimnazije još uvijek nije vraćena Vrhbosanskoj nadbiskupiji

Napisano 29.11.2015. 18:23

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i ministri u Vladi Federacije BiH Josip Martić i Denis Lasić posjetili su Katolički školski centar „Petar Barbarić“ u Travniku, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Ravnatelj Centra Željko Marić upoznao je nazočne s radom KŠC-a i problemom povrata zgrade Gimnazije Vrhbosanskoj nadbiskupiji. Istaknuo je da je nadbiskupijsko sjemenište obnovljeno 1998. godine, te da mu je iste godine priključen i novootvoreni KŠC. Unatoč presudama Suda za ljudska prava BiH iz 2003. i Ustavnog suda BiH iz 2012., zgrada još uvijek nije vraćena.

„Pitanje povrata imovine je pitanje koje se treba ticati i lokalne zajednice, i Županije Središnja Bosna i Federacije BiH. Provođenje presuda i vraćanje imovine Vrhbosanskoj nadbiskupiji se svelo na gradnju zgrade srednje škole koja sada koristi zgradu Vrhbosanske nadbiskupije, odnosno uvjetovano je osiguranjem novca za gradnju u iznosu oko 7 milijuna KM. Potrebno je iznaći ta sredstva u proračunu Federacije BiH .“, kazao je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Sastanku su nazočili i ministri u Vladi ŽSB: Nikola Grubešić, Katica Čerkez i Jozo Budeš.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi